24 Ιαν 2012

Η μεγαλύτερη γεωμαγνητική καταιγίδα της 6ετίας κατευθύνεται στον πλανήτη μας.!

Τμήμα της ατμόσφαιρας του Ήλιου κατευθύνεται στον πλανήτη μας.

Η μεγαλύτερη γεωμαγνητική καταιγίδα της τελευταίας 6ετίας τουλάχιστον προβλέπεται να χτυπήσει σήμερα το μαγνητικό πεδίο της Γης και θα μπορούσε να επηρεάσει τις αερομεταφορές, τα δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τους.....
δορυφόρους, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Space Weather Prediction.

Ένα μεγάλο στεφανοειδές κομμάτι της ατμόσφαιρας του Ήλιου εκσφενδονίστηκε την Κυριακή με κατεύθυνση τη Γη, κατευθύνοντας ενεργοποιημένα ηλιακά σωματίδια με ταχύτητα περίπου 2.000 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, ταχύτητα πέντε φορές υψηλότερη από αυτή με την οποία συνήθως "τρέχουν", ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Κέντρου.

 Περίπου κατά τις 18.30 το απόγευμα της Δευτέρας ξέσπασε απότομα έντονη γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας 8 με βάση την μέτρηση του K-index.

Το K-index είναι μια ομαλοποιημένη ακέραιη ένδειξη που δηλώνει τις παρεμβολές στον οριζόντιο άξονα του μαγνητικού πεδίου της Γης, και η κλίμακά του είναι από 0 εως 9 και όταν ξεπερνάει το 5 ενδεικνύει μαγνητική καταιγίδα.Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή