27 Ιαν 2012

Στη δημοσιότητα οι συνομιλίες των τελευταίων 45 ωρών του Κένεντι

Οι τελευταίες 45 ώρες των ηχογραφήσεων που έγιναν μυστικά στον Λευκό Οίκο κατά την προεδρία του Τζον Φ. Κένεντι δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, προσφέροντας στους ερευνητές μια μοναδική ματιά στους τελευταίους τρεις μήνες της διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον πρόεδρο που δολοφονήθηκε......

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της “Καθημερινής”, οι ηχογραφήσεις αυτές ανήκουν σε συλλογή ηχογραφήσεων περισσότερων από 248 ωρών από συναντήσεις και 12 ωρών από τηλεφωνικές συνομιλίες που εξετάστηκαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Προεδρική Βιβλιοθήκη και το Μουσείο του Τζον Φ. Κένεντι από το 1993.
«Πράγματι φαίνεται η ευφυΐα του προέδρου», δήλωσε η Μάουρα Πόρτερ, αρχειοφύλακας αποχαρακτηρισμένων στην προεδρική βιβλιοθήκη, η οποία εργάστηκε πάνω στις ηχογραφήσεις αυτές για μία δεκαετία.
Στις ηχογραφήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο Κένεντι ακούγεται να μπερδεύει τους ειδικούς με τις ερωτήσεις που τους κάνει σε τομείς που δεν ήταν απαραιτήτως το φόρτε του, προσέθεσε η Πόρτερ.
Οι συνομιλίες αυτές ηχογραφήθηκαν σκοπίμως από τον πρόεδρο στον Λευκό Οίκο, αλλά η ύπαρξή τους κρατήθηκε μυστική ακόμη και από τους πιο υψηλόβαθμους βοηθούς του Κένεντι, αναφέρει η βιβλιοθήκη σε ανακοίνωσή της.
Οι τελευταίες αυτές 45 ώρες που δίδονται στη δημοσιότητα είχαν ηχογραφηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών της προεδρίας του Κένεντι.
Μεταξύ των πιο αξιομνημόνευτων είναι οι συνομιλίες που είχε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, οι οποίοι τον ενημέρωναν για τα προβλήματα στο Βιετνάμ. Αφού ακούγονται δύο άκρως διαφορετικές απόψεις από υψηλόβαθμους συμβούλους του προέδρου, οι οποίοι είχαν πάει για μια αποστολή εκτίμησης των συνθηκών στο Νότιο Βιετνάμ, ο Κένεντι ακούγεται να σχολιάζει: «Πήγατε και οι δύο στην ίδια χώρα;”
Στις ηχογραφημένες αυτές συνομιλίες υπάρχουν επίσης συζητήσεις που είχε ο Κένεντι για την προεκλογική εκστρατεία του 1964 και μια συζήτηση για το πρόγραμμά του της επόμενης εβδομάδας, λίγες μόλις ημέρες πριν δολοφονηθεί στο Ντάλας του Τέξας, στις 22 Νοεμβρίου του 1963.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή