25 Ιαν 2012

Αρχαιολληνικά ευρήματα του 1500 πΧ....παραλίγο να πέσουν στα χέρια Τούρκου μεγιστάνα

Μια μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλείας με , 1600 αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας, που θα κατέληγε σε Τούρκο μεγιστάνα ο οποίος είχε συμφωνήσει στην αγορά τους έναντι 3 εκατ. ευρώ, εξιχνίασε το 2ο Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας.

Οι δύο συλληφθέντες ο ένας αντικέρ στο επάγγελμα, 64 ετών που διατηρεί κατάστημα τουριστικών ειδών στην πόλη της Ρόδου και ο δεύτερος ήταν .......
αρχιτέκτονας 58 ετών είχαν στην κατοχή τους τα 1600 αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας, αφού χρονολογούνται από το 1500 π.Χ.. Κρίσιμο ρόλο στην σύλληψη έπαιξε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος μετέδωσε την αρχική πληροφορία και συμμετείχε στην συλλογή πληροφοριών.

Από την παρακολούθηση διαπιστώθηκε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος ερχόταν συχνά σε επαφή με διάφορα άγνωστα άτομα, μεταξύ των οποίων και έναν ιδιαίτερα εύπορο Τούρκο, ενώ λέγεται ότι στην ανασκαφή συμμετείχαν και άνθρωποι που είχε στείλει ο Τούρκος υποψήφιος αγοραστής, αλλά δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

Μετά από παρακολούθηση τουλάχιστον 6 εβδομάδων ο Γ.Τσούκαλης και αφού βεβαιώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους να αρχαία, ειδοποίησε προς 20 ημερών περίπου την διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και Κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας ταξίδεψε αμέσως μέχρι τη Ρόδο, όπου σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωση της σπείρας πριν ταξιδέψουν για Τουρκία τα αρχαία.
Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή