6 Απρ 2011

Το σχέδιο των Illuminati για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη και την κατάργηση του χριστιανισμού

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_WfCK0NTnnLtTKST3yrL-1H7v9t-XlDTtWWJhslHK5zyTF7GGFEEBbjF1uNWjDGUBe-1L3UTTMpX813TV5VItrB5cJ2Kl15y2vqOPrrc3-SvMs_hbpXcL8xVe7Kn_sh5o0zQUZQQa/s400/logo2.gif
Ο Μασόνος ιστορικός Άλμπερτ Τζ. Μακί (Albert Mackey) περιγράφει τους Ιλλουμινάτι ως την «μυστική εταιρία που ιδρύθηκε στις 1 Μαίου του 1776 από τον Βαϊσχάουπτ που ήταν καθηγητής του κανονικού δίκαιου στο Πανεπιστήμιο του Ίγγκολσταντ».
Στο βιογραφικό σχεδιάγραμμα του Βαϊσχάουπτ (για την Εγκυκλοπαίδεια Μασονίας του Μακί δες ΕΔΩ) ο Μακι ξεκινά με τις παρακάτω λέξεις: «Είναι διάσημος στην ιστορία της Μασονίας ως ο ιδρυτής του Τάγματος των Ιλλουμινάτι της Βαυαρίας».
Ο Μάκι προσθέτει παρακάτω: «Η φιλοδοξία του ήταν, πιστεύω ενάρετη. Το ότι απέτυχε ήταν δική του και ίσως παγκόσμια ατυχία».
Οποιαδήποτε αμφιβολία είχα για το αν το Τάγμα ήταν Μασονικής έμπνευσης διαλύθηκε, όταν ανακάλυψα πως ο Χ. Λ. Χέϊγουντ, ένας άλλος βαθειά εκτιμώμενος μασόνος ιστορικός συμπεριλάμβανε την βιογραφία του Βαϊσχάουπτ στο βιβλίο του «Διάσημοι Μασόνοι και Προέδροι της Μασονίας» (H.L. Haywood, ‘Famous Masons and Masonic Presidents’, Richmond VA, Macoy Publishing and Masonic Supply CO, 1944).
Η βιογραφία του Βαϊσχάουπτ βρίσκεται ανάμεσα στις εκατό βιογραφίες που εμφανίζονται στο βιλίο, κάτι που σημαίνει πως υπήρξε ένας από τους πλέον εξέχοντες Μασόνους.
Ο Τζόν Ρόμπισον ένας ιστορικός του δέκατου ογδόου αιώνα και εξέχων Μασόνος, κατείχε κάποια από τα γνήσια έγγραφα και την αλληλογραφία των Ιλλουμινάτι. Στο βιβλίο του «Αποδείξεις για μια Συνωμοσία» που συνεγράφη στα 1798, παρέθεσε εκτεταμένα αποσπάσματα από τα γνήσια έγγραφα των Ιλλουμινάτι.
(Σχ. ΚΟ: John Robison, ‘Proofs of a Conspiracy’. Εκδόθηκε το 1967, αλλά πρωτοεκδόθηκε το 1798. Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει και στα ελληνικά, από τις εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ με τον τίτλο: ‘Illuminati, Aποδείξεις για την Συνωμοσία εναντίον όλων των θρησκειών και κυβερνήσεων’ - δες ΕΔΩ)
Ο Ρόμπισον ισχυρίζεται πώς «ο ρητός στόχος του Τάγματος ήταν να καταργήσει τον Χριστιανισμό και να ανατρέψει την αστική κυβέρνηση».
Συνεχίζει εμφανίζοντας τον Βαϊσχάουπτ να ισχυρίζεται πως το σχέδιο για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί «με κανέναν άλλο τρόπο παρά με τις μυστικές εταιρίες, οι οποίες σταδιακά και σιωπηρά θα κατακτήσουν την κυβέρνηση των πολιτειών και θα χρησιμοποίησουν τα μέσα τους για τους δικούς τους στόχους ».
Χρησιμοποιώντας την εξαπάτηση και την συνωμοσία, ο Βαϊσχάουπτ και ο εσωτερικός κύκλος των μυημένων κέρδισαν την υποστήριξη των Γερμανικών Μασονικών Στοών. «Όλα τα παρακλάδια του Τάγματος ελέγχονταν από δώδεκα ανώτατους μυημένους με επικεφαλής τον Βαϊσχάουπτ, που από την στοά του Μονάχου κρατούσε στα χέρια του τα νήματα ολοκλήρου της συνωμοσίας».
Ο Μακί παραδέχεται την αρχική επιτυχία των Ιλλουμινάτι, αναφέροντας:
Το τάγμα στην αρχή ήταν πολύ δημοφιλές και ενέγραψε στους καταλόγους του όχι λιγότερο από δύο χιλιάδες ονόματα, μεταξύ των οποίων βρισκόταν οι πλέον εξέχοντες άνδρες της Γερμανίας. Επεκτάθηκε γρήγορα και σε άλλες χώρες και στοές του μπορούσαμε να βρούμε στην Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Δανία, την Σουηδία, την Πολώνια, την Ουγγαρία και την Ιταλία.
Στα 1782 στο μασωνικό συνέδριο του Βίλχεμσμπαντ, οι Ιλλουμινάτι του Βαϊσχάουπτ ισχυροποίησαν την θέση τους ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές Μυστικές εταιρίες σαν τον αδιαμφισβήτητο αρχηγό του αποκρυφιστικού παγκοσμίου κινήματος. Την ίδια εποχή περίπου, ο Βαϊσχάουπτ πέτυχε να συνάψει συμμαχία ανάμεσα στην Πεφωτισμένη (Ιλλουμινάτι) μασονία και στο αναπτυσσόμενο τραπεζικό δίκτυο των Ρότσιλντ, δίνοντας στο τάγμα τα οικονομικά μέσα για να φέρουν εις πέρας τα σχέδιά τους.
Ως αποτέλεσμα της συμμαχίας τους με τους παγκόσμιους χρηματοδότες, οι Ελευθεροτέκτονες απέκτησαν την τραπεζική κυριαρχία που κάποτε κατήχαν οι Ναϊτες και έτσι οι Ιλλουμινάτι απέκτησαν μεγάλη δύναμη.
Ο Χ.Λ. Χεϊγουντ αναφέρει: «Έβγαλε ρίζες, αναπτύχθηκε άνθισε ενέγραψε στις τάξεις του περισσότερους ανθρώπους βασιλικών και ευγενών τίτλων απ’ όσους κατείχε η οικογένεια Χοετζόλερν, ακόμα και σι Ιησουίτες».
Έτσι οι Ιλλουμινάτι του Βαϊσχάουπτ μέσα σε δέκα χρόνια είχαν πραγματοποιήσει περισσότερα για την υλοποίηση του «σχεδίου» απ’ ότι είχαν καταφέρει οι συνδυασμένες προσπάθειες των Ελευθεροτεκτόνων τα προηγούμενα πενήντα χρόνια. Μια από τις αιτίες της επιτυχίας ήταν πως είχαν εγγράψει στο τάγμα πολλές Χριστιανικές προσωπικότητες πείθοντάς τους πως οι Ιλλουμινάτι ήταν μια Χριστιανική Οργάνωση που είχε πρόθεση να ενώσει τον κόσμο στο όνομα του Χριστού.
Ο Ρόμπισον αναφέρει: «Στο σχέδιο αυτό, της Μασονικής Χριστιανοσύνης, ο Σπάρτακος (κωδικός για τον Βαϊσχαούπτ) και ο Φίλων (κωδικός για τον Βαρώνο Φον Κνίγγε) εργάζονταν μαζί. Ο Σπάρτακος του έστελνε το υλικό και ο Φίλων το επεξεργαζόταν».
Αυτές οι διδασκαλίες της αποστασίας που παρουσιάζονταν στους Χριστιανούς Μυημένους τις εξήγησε ο Φόν Κνίγγε (φωτο):
«Ο Ιησούς Χριστός δεν ίδρυσε μια νέα Θρησκεία. Επανέφερε απλά την ορθή αρχαία Θρησκεία και Λογική. Για τον λόγο αυτό ένωσε τους ανθρώπους με κοινό δεσμό. Διέδωσε μια δίκαια ηθική, φώτισε τις έννοιες και βοήθησε το πνεύμα να κλονίσει όλες τις προκαταλήψεις. Κατά πρώτον δίδαξε όλους τους ανθρώπους να αυτοκυβερνούνται. Έτσι οι άρχοντες θα ήταν άχρηστοι και η ισότητα και η ελευθερία του Θεού θα κυριαρχούσαν χωρίς επανάσταση, με την φυσική και ευγενή ενέργεια της λογικής και της καταλληλότητας. Ο μέγας αυτός Διδάσκαλος επέτρεψε στον εαυτό του να ερμηνεύσει κάθε όψη της Βίβλου σύμφωνα με αυτούς τους στόχους και απαγορεύει κάθε φιλονικία ανάμεσα στους μαθητές του, διότι κάθε άνθρωπος μπορεί εκεί να βρει μια λογική εφαρμογή στις ασυνήθιστες διδασκαλίες του. Το αν αυτό είναι ορθό η λάθος δεν έχει σημασία. Ήταν μια απλή θρησκεία αλλά τόσο βαθειά εμπνευσμένη. Οι διάνοιες όμως των ακροατών του δεν ήταν ικανές να δεχθούν τις διδασκαλίες. Σού το είπα, λέει αυτός, αλλά δεν μπορείς να το κατανοήσεις. Πολλοί οι κλητοί ολίγοι δε οι εκλεκτοί. Στους εκλεκτούς αυτούς τους εμπιστεύθηκε τα πλέον σημαντικά μυστικά. Αλλά και μεταξύ τους υπήρχαν βαθμοί πληροφόρησης. Υπήρχε ένα εβδομήντα και ένα δώδεκα. Αυτό ήταν εναρμονισμένο με την φυσική τάξη των πραγμάτων και σύμφωνα με τις συνήθειες των Εβραιών και ολοκλήρου της αρχαιότητας. Η Εβραϊκή Θεοσοφία ήταν ένα μυστήριο, όπως τα Ελευσίνια η τα Πυθαγόρεια, αταίριαστα για τον βέβηλο και έτσι οι διδασκαλίες του Χριστιανισμού προορίζονται για τους ‘ειδήμονες’!. Από αυτούς διατηρήθηκε σαν το Παρθενικό Πυρ. Το διατήρησαν σε απόκρυφες εταιρίες, που το μετέδωσαν στο μέλλον και πού τώρα το κατέχουν οι γνήσιοι Ελευθεροτέκτονες».
Χρησιμοποιώντας την κάλυψη πώς εργάζεται για την Παγκόσμια Χριστιανική Ενότητα, ο Βαϊσχάουπτ ήταν ικανός να κερδίσει την υποστήριξη ενός μεγάλου αριθμού μωρόπιστων (χριστιανών) ηγετών που νόμισαν ότι εργάζονται για έναν ανώτερο σκοπό. Στην πραγματικότητα κάθε τους κίνηση είχε σχεδιαστεί από το Βαϊσχάουπτ για να ωθήσει τους Ιλλουμινάτους ένα βήμα πιο κοντά στην παγκόσμια κυριαρχία.
Η Χριστιανική ενότητα δεν έχει σχέση με αυτό που ο δήθεν εργαζόταν ο Βαϊσχάουπτ. Η ψευδής αυτή οικουμενική ενότητα όλων των πίστεων που προωθείται σήμερα από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών - μια οργάνωση που είναι έντονα επηρεασμένη από τον Ελευθεροτεκτονισμό - δεν είναι κάτι καινούργιο. Χρησιμοποιήθηκε για αιώνες με σκοπό να προωθήσει την παγκόσμια κυβέρνηση. Η απροθυμία αυτή των Χριστιανών υα συμβιβασθούν σε θέματα πίστης, υπήρξε το κύριο εμπόδιο για τους συνωμότες.
Ο Βαϊσχάουπτ (φωτο κάτω) αισθάνθηκε μεγάλη συγκίνηση όταν αποδείχθηκε ικανός να εξαπατήσει Χριστιανούς. Σε μια περίπτωση μάλιστα, όταν έπεισε κάποιον προτεστάντη ηγέτη να ακολουθήσει τις «προσπάθειες ενοποίησης» έγραψε:
Δεν μπορείς να φανταστείς τι σεβασμό και τι περιέργεια προκάλεσε ο ιερατικός βαθμός μου και πόσο θαυμάσιο είναι και υπέροχο, ένας διάσημος προτεστάντης ιερέας, πού τώρα ανήκει στο Τάγμα, να έχει πεισθεί πώς η θρησκεία που ακολουθεί είναι η αληθινή έννοια του Χριστιανισμού. Ω!, ΑΝΘΡΩΠΕ, ΑΝΘΡΩΠΕ! ΣΕ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΣΘΕΙ! Ποιος θα το φανταζότανε πώς εγώ θα ήμουν ο ιδρυτής μιας νέας θρησκείας...
Παρ’ όλο που οι προσπάθειες των Ιλλουμινάτι σταμάτησαν επισήμως το 1780, ανεπισήμως όμως τα σχέδια τους συνέχισαν να προωθούνται μέσω του δικτύου τον Ιλλουμινοποιημένων Μασονικών στοών που είχαν δημιουργηθεί. Ο κύριος καταλύτης της συνεχιζόμενης αυτής πορείας φαίνεται να προέρχεται από την Στοά της μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας και αργότερα από τους μασόνους αρχηγούς της Ιταλίας και των Η.Π.Α.
Απόσπασμα από το βιβλίο ‘Προς μία Παγκόσμια Δικτατορία’, του Gary H. Kah, σελ 121 – 124.
http://www.eglimatikotita.gr/2011/04/illuminati_06.html
Συνέχεια του θέματος ...

Εμφανίστηκε η μορφή του Χριστού σε ναό της Καλύμνου

Ένα συγκλονιστικό γεγονός συνταράσσει από χθες, Κυριακή 3 Απριλίου 2011 την τοπική κοινωνία της Καλύμνου.
 
Συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καλύμνου, εμφανίστηκε η μορφή του Ιησού Χριστού με ακάνθινο στεφάνι.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παϊσιος, ενημερώθηκε αμέσως για το γεγονός και επισκέφθηκε τον ιερό ναό.
Ο κ. Παϊσιος ανέφερε, ότι αυτά τα σημεία τα στέλνει ο Θεός για να μας συνετίσει, και να επιστρέψουμε κοντά του.
Τέλος, να αναφερθεί, ότι από χθες συρρέουν χιλιάδες πιστοί για να δουν από κοντά το θαυμαστό γεγονός εν μέσω Σαρακοστής.


σχόλιο δικό μας: 

To θαύμα είναι συνυφασμένο με την ζωή του Χριστιανού, αλλά εμείς είμαστε απρόθυμοι να το δούμε: το θαύμα της δημιουργίας, της θείας Ευχαριστίας,της Εκκλησίας,το θαύμα της ανάστασης του Κυρίου μας,το θαύμα του Ευαγγελικού λόγου πού εμφαίνουν και δίνουν χαρακτήρα στην πίστη μας και εμείς τα προσπερνάμε σαν κάτι συμβολικό και τυπικό. Όταν δε εμφανιστεί κάτι έκτακτο όπως το παραπάνω τότε μιλάμε μόνο για θαύμα. Αυτή είναι η ποιότητα της πίστης των περισσοτέρων από μας. Θα έπρεπε να ζούμε στην ατμόσφαιρα των θαυμάτων κάθε μέρα και κάθε στιγμή και να μην νιώθουμε κατάπληξη αλλά να δοξάζουμε τον Θεό για όλα τα θαυμάσια Του επειδή είναι κάτι καθημερινό κάτι συνηθισμένο στηυν βασιλεία του. Βέβαια , θαυμάσια σαν το παραπάνω μας κάνουν και ξυπνάμε. Δεν το έχω δει ακόμα. Έχω πειστεί για πολλά πράγματα. Το ίδιο το θαύμα δεν είναι η αποτύπωση της σκιάς αυτής διότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για τον Θεό. Το θαύμα είναι να αποφασίσουμε να ξυπνήσουμε από τον πνευματικό λήθαργο και να βιώσουμε το θαύμα της Εκκλησίας: την αγάπη, την ευχαριστία και την ανάσταση του Χριστού. Αν το παραπάνω περιστατικό προκαλέσει αυτό το ξύπνημα τότε αυτή είναι η ουσία του θαύματος, είτε το αμφισβητούν κάποιοι είτε το δέχονται .

Υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο θαύμα πού ξέχασα να αναφέρω: η θαυμαστή ανοχή του Θεού για τις αμαρτίες μας. Ακόμα ζούμε και υπάρχουμε...
 
Συνέχεια του θέματος ...

H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDiDT9cP-MXHhWFM56zFeJQFioUa2YbXQ-NcDQ68X3YZeyou6dqutwd_ixnlzagmi6A1V22mJLDi0tRoQvfbLpuEJP1K6FwZRRfJ0NXAQiSui0ww_OMBaxjF9a6FwChJAtRoOEf7vG__b1/s320/121694-cancer.jpgΗ αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό.
Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο.
Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με ην ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.....


Το Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.
Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό,. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με ην ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης: « Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και… τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη .
Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και Ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.
Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι». Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης..
Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος, βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.
Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ΄αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος. Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών, 1) δυναμώνει το συκώτι.
Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει. Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή. Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά;
Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή. 2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη. Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης. Πικρές ουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρές ουσίες;
Η περίπτωση του βερίκοκου. Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι.
Να το διατυπώσω διαφορετικά.
Το συκώτι είναι για τον καρκίνο , ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό. Το συκώτι είναι το κέντρο.
Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.
Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;
Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης ( επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης… Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου. Τα παγκρεατικά ένζυμα (θρυψίνη, χυμοθρυψίνη) και η χολή, είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος. Ο συνδυασμός και των δύο. Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος; Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα. Αν είναι το ΡΗ ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ – σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το ΡΗ του οργανισμού σε αλκαλικό; Ας θυμηθούμε τον Otto Warburg: 1) μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης (γαλακτικό οξύ), 2) έλλειψη οξυγόνου, 3) χαμηλό (όξινο) ΡΗ. Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων. Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό ΡΗ. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα. Η θερμοκρασία καταστρέφει τα εντελώς . Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές. Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικών ενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.
Κανόνας 2ος: Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων.

Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;
Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα,
αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικό και σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο. Όμως σ΄αυτή τη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο της βιταμίνης Β17 και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου. Η ουσία αυτή είναι το ένζυμο beta glucosidase (βήτα γλυκοσιδάση), που το καλούμε, το ένζυμο που ξεκλειδώνει. Όταν η βιταμίνη Β17, έρχεται σε επαφή μ΄ αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζελδαϊδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της. Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορές περισσότερο απ΄όσο κάθε μια χωριστά. Αυτό καλείται συνεργιστικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα. Κάποτε δε 100 φορές περισσότερο απ΄ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα: Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει.
Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση. Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία. Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία δεν προστατεύονται.:
Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα. Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή. Προσοχή εδώ. Ένα παράδειγμα από την ιστορία. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη. Αναφέρεται στην ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στην προεπαναστατική Ρωσία. Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί. Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι. Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στου Μεμόριαλ. Όπως δεν έπαθαν οι Χούντζας, όπως λέει η παράδοσή μας με το μυλωνά, όπως επιστημονικά το ανέλυσε ο Krebs με τη ροδανάση και τη Β γλυκοσιδάση, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι απολύτως ασφαλή. Αρχίζουμε σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου με 5 την ημέρα, την πρώτη βδομάδα., με 10 τη δεύτερη και χωρίς περιορισμό στη συνέχεια. Η όρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν. Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόσαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Από αυτό το αντικαρκινικό φάρμακο όχι μόνο δεν κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, αντίθετα ζημιώνουν.
Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των φαρμακευτικών εταιριών.
Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από Λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.
Πίνετε χυμό σιταρόχορτου που είναι πλούσιο σε αμυγδαλίνη.
Κανόνας 3ος: Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ). Το ΡΗ το ισορροπεί το ασβέστιο η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο. Το λεμόνι, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία. Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ 5000 ΙΘ (μονάδες) στα 100 γραμ. . Φρούτα , ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου). Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ – άσπρο) καρότα, λαχανίδες ( τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), βλήτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου), μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών), ραδίκια (με το ζουμί τους).
Κανόνας 4ος: Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης. H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά. Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson (7) που θεράπευσε τον νομπελίστα Αλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50 καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία.
Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα.
Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων. Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς, σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουν σημαντικό ρόλο.
Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών. Όταν παρουσίασε τις ανίατες περιπτώσεις στο Κογκρέσο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.). Αντί να τον συγχαρούν, άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του. Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Καταδιώκουν την αλήθεια. Τα ίδια έγιναν και στη Γαλλία με τον Μπελανσονί, γιατρό του προέδρου Μιτεράν κ.λ.π.
Κανόνας 5ος: Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού».
Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.
Γιατί τεράστιες ποσότητες; Υπάρχουν πολλοί σκουπιδιάρηδες στον οργανισμό μας που τον καθαρίζουν από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Το γκλοκουρονικό οξύ, είναι ένα απ΄ αυτά. Έχετε ακούσει κάτι για την εξέταση Β-γλυκουρονιδάση; Ρωτείστε το γιατρό σας. Στα βιβλία της καρδιολογίας αναφέρεται ως εξέταση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και πως συναντάται υψηλή σε σε αδενοκαρκινώματα, λεμφώματα, καρκινώματα από πλακώδη κύτταρα κ.λ.π. Τι κάνει η γλυκουρονιδάση; Καταστέλλει τη σύζευξη μεταξύ τοξίνης και του σκουπιδιάρη γλυκουρινικού οξέως με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στον οργανισμό. Όσο περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο καταστέλλεται η δράση της β-γλυκουρουνιδάσης και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό.
Το ασβέστιο παίζει επίσης σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της δραστηριότητας της β-γλυκουρονιδάσης. Από την άλλη μεριά το γλυκουρονικό οξύ χρειάζεται μήλα μπρόκολα, ραπάνια, λάχανο (ειδικά μωβ), χαμομήλι. Επίσης τα κρεμμύδια μειώνουν σημαντικά τη γλυκόζη, όσο και την απάντηση της ινσουλίνης στη γλυκόζη. Το γλυκουρανικό οξύ συζεύγνυται με τη χολερυθρίνη από το ένζυμο UDT GT και απεκρίνεται στη χολή. Έχουμε καλύτερη λειτουργία της χολής και του συκωτιού. Ο γιατρός Χαβάκης έγραφε πως στην Τρασυλβανία, όπου οι κάτοικοι που στη διατροφή τους έχουν μεγάλη θέση τα κρεμμύδια, ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος. Επειδή η δράση των κρεμμυδιών στο σάκχαρο είναι γνωστή και στην ιατρική (βλέπε Βιοϊατρική, Κλινική Χημεία Ευάγγελος Σπανός, τόμος Α, σελ. 9).
Είναι αδιανόητο, οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί να μην τρώνε πολλά κρεμμύδια. Ειδικά αν οι διαβητικοί τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια, πέφτει ο δείκτης του σακχάρου.
Επίσης αν κάθε πρωί στίβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουν αισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο. Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές. Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη, γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες της τυροσίνης. Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικό της και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις. Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις του κυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι: τρώτε άφθονα κρεμμύδια. Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης (Τυροφωστίνες). Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής: Θαυμάζουμε το Gleenvec ή τις τυροφωστίνες. Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική η επιστήμη! Μπράβο! Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι.! Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec. Πείτε μου!
Είχε άδικο ο Ιπποκράτης , όταν έγραφε: «Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο , από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες». Το ερώτημα παραμένει. Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξία των τροφών; Τι διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη; Έχει άδικο ο Ιπποκράτης;
Κανόνας 6ος: Περιορίστε την Αποκρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC). Η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης είναι το ένζυμο κλειδί στη σύνθεση των πολυαμινών και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαίρεση και ανάπτυξη του κυττάρου. Επανερχόμαστε στο μεγάλο ρόλο του συκωτιού.
Η εξίσωση, συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτι, παίζει και εδώ το ρόλο της. Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο. Αν το σταματήσουμε, σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.
Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναι στενές, πολύ στενές φιλενάδες. Επιρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων. ΣΕ υποκλυκαιμία, σχετιζόμενη με όγκο η ( IGF1) είναι υψηλή. Ο όγκος έχει καταναλώσει, όλο το σάκχαρο και ζητάει και άλλο. Γι΄αυτό έχουμε υπογλυκαιμία. Η IGF1, είναι ο κύριος παράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης των όγκων και πρόκλησης φλεγμονών. Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, που διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη. Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και των σωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις (8). Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο.Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης. Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.
Ας δούμε μερικές έρευνες. Η S. Hankinson της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, απέδειξε, ότι από μια ομάδα γυναικών, ηλικίας κάτω των πενήντα, εκείνες με το υψηλότερο IGF, είχαν εφτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού( ομάδες ερευνητών από το Xάβαρντ, το Mac Gill κ.λ.π. έδειξαν το ίδιο αποτέλεσμα στον καρκίνο του προστάτη με 9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στους άνδρες που είχαν ψηλές σωματομεδίνες (10). Άλλες μελέτες έχουν δείξει [παρόμοια αποτελέσματα στον καρκίνο του παγκρέατος, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών κ.λ.π.
Πως μειώνουμε την ινσουλίνη και τις φίλες της τις σωματομεδίνες; Κόβοντας με το μαχαίρι στους καρκινοπαθείς γλυκά, πατάτες, ψωμιά και γενικά τις επεξεργασμένες τροφές. Η εξέταση ινσουλίνης και σωματομεδινών (IGF1 και IGF2) είναι απαραίτητες. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η πλήρης αποχή από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και IGF.
Για την αναστολή της ODC (αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης), το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι ο χυμός από φύλα ελιάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.
Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα. Το σώμα – ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον θρέφουν.

http://santosight.blogspot.com
Συνέχεια του θέματος ...

Γράμματα στο Θεό από μικρά παιδιά

Γράμματα στο θεό από μικρά παιδιά
Με συγχωρείς που δεν σου έγραψα νωρίτερα. Μόλις αυτή τη βδομάδα έμαθα να γράφω. Μάρθα


Αγαπητέ Θεέ, γιατί πρέπει να προσεύχομαι αφού έτσι κι αλλιώς ξέρεις τι θέλω;  Αν όμως σ' ευχαριστεί αυτό θα προσεύχομαι. Σιού

Αγαπητέ Θεέ, αν ζούμε μετά το θάνατό μας, τότε γιατί να πεθάνουμε; Ρόν
Αγαπητέ Θεέ, το αντρόγυνο στο διπλανό διαμέρισμα τσακώνεται για τα καλά
όλη την ώρα. Θα έπρεπε ν' αφήνεις να παντρεύονται μόνο οι πολύ καλοί φίλοι. Νάν
Αγαπητέ Θεέ, πώς έγινε και δεν εφεύρες κανένα καινούργιο ζώο τελευταία; Έχουμε πάντα τα ίδια τα παλιά. Τζόννυ
Αγαπητέ Θεέ, ξέρω που λέει να γυρίζεις και το άλλο σου μάγουλο, τι γίνεται όμως αν η αδερφή σου σε χτυπήσει στο μάτι;
Με αγάπη Τζέρεσσο
Αγαπητέ Θεέ, αν δεν πάρεις πίσω το μωρό, δεν θα καθαρίσω το δωμάτιό μου. Τζόυ
Αφού δεν θέλεις οι άνθρωποι να λένε κακά λόγια, γιατί τα εφεύρες; Ευγένιος
Αγαπητέ Θεέ, ήθελες πράγματι η καμηλοπάρδαλη να είναι έτσι ή μήπως
έκανες λάθος; Νόρμα
Αγαπητέ Θεέ, θα μπορούσες να γράψεις μερικές ακόμα ιστορίες; Τις διαβάσαμε όλες αυτές που έγραψες και τις ξαναρχίσαμε.
Με ευγνωμοσύνη Έμιλυ
Διαβάσαμε ότι ο Θωμάς Έντισον ανακάλυψε το φως. Εγώ νόμιζα ότι το είχες ανακαλύψει εσύ. Ντόνα
Αγαπητέ Θεέ, είσαι πλούσιος ή μόνο διάσημος; Στήβεν
Πώς ήξερες ότι ήσουνα Θεός; Τσάρλυ
Αγαπητέ Θεέ, στις απόκριες θα ντυθώ διάβολος. Σε πειράζει; Μάρνιε
Αγαπητέ Θεέ, η δασκάλα λέει ότι οι μέρες άλλοτε μικραίνουν κι άλλοτε μεγαλώνουν. Δεν μπορείς να καταλήξεις σε μια απόφαση; Μίντυ
Αντί ν' αφήνεις τους ανθρώπους να πεθαίνουν και να φτιάχνεις άλλους, γιατί δεν κρατάς αυτούς που έχεις τώρα; Τζέην
Αγαπητέ Θεέ, είναι καλύτερα τ' αγόρια από τα κορίτσια; Ξέρω πως είσαι αγόρι, αλλά προσπάθησε να είσαι δίκαιος. Σύλβια
Αγαπητέ Θεέ, ελπίζω να μην έχουν καμιά ιδιαίτερη αξία τα μυρμήγκια, γιατί τα πατάω όλη την ώρα.Ντένις!
Συνέχεια του θέματος ...

Όνειρο μέσα στο όνειρο... αυτό βιώνουμε

Αμέτρητες φορές είπαμε πως το όνειρο/το όραμα είναι αυτό που δίνει τροφή στην πραγματικότητα που βιώνουμε. Οι ονειρευτές σαμάνοι, όπως και εκατοντάδες πνευματικοί δάσκαλοι όχι μόνο το γνώριζαν αλλά και το εφάρμοζαν. Ειδικά οι σαμάνοι συναντιούνται για να συν-ονειρευτούν την πραγματικότητα για το "μέλλον" φυτεύοντας σπόρους πραγματικοτήτων ειρήνης, αρμονίας, ενότητας και συν-δημιουργίας.

Στο ακόλουθο βίντεο βλέπουμε αυτή την αλήθεια με τα μάτια της κβαντικής φυσικής, μέσα από αποσπάσματα από συνεντεύξεις διάσημων κβαντικών φυσικών και άλλων στοχαστών:
Fred Alan Wolf, Nassim Haramein, Amit Goswami, Jim Al Khalili, Greg Braden, Bill Hicks & David Icke.Τις παραπομπές τις έχω συμπεριλάβει εδώ.


Κβαντική φυσική:
η ψευδαισθητική φύση του υλικού σύμπαντος,
η δημιουργική συνειδητότητα και ο συμπαντικός νους.

Συνέχεια του θέματος ...

Επιστημονικό θαύμα-Ξαναβρήκε το φως του ύστερα από πέντε χρόνια τύφλωσης



Ύστερα από πέντε χρόνια οριστικής τύφλωσης, ο 72χρονος Ηλίας Κωνσταντόπουλος ξαναβρήκε το φως του με τη βοήθεια μιας νέας τεχνολογίας γνωστής ως «Argus II».

Ο 72χρονος Ελληνοαμερικανός άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με την όρασή του μετά τα 43 του χρόνια, ώσπου κατέληξε να τυφλωθεί τελείως εξαιτίας μιας σπάνιας οφθαλμολογικής πάθησης που ονομάζεται μελαγχρωματική αμφιβληστροειδίτιδα.

Ύστερα από παρότρυνση του γιατρού, του ο άντρας δέχτηκε να συμμετάσχει στη δοκιμή μιας νέας τεχνολογίας. Με ... το «Argus II» ακολουθείται μια διαδικασία με την οποία στα μάτια του ασθενούς γίνεται  εισαγωγή ηλεκτροδίων, που επικοινωνούν με μια ασύρματη, στερεωμένη πάνω σε γυαλιά οράσεως, κάμερα και ενεργοποιείται με μια άλλη ασύρματη συσκευή στον καρπό του χεριού.

Τα αποτελέσματα τη εφαρμογής ήταν θετικά καθώς ο 72χρονος άντρας, ήδη μπορεί να βλέπει λάμψεις φωτός, να διακρίνει τα φωτισμένα αντικείμενα, που βρίσκονται σε σκοτεινό φόντο, και να προσανατολίζεται σε ένα δωμάτιο, καταφέρνοντας να διακρίνει πού βρίσκεται ένα ανοικτό παράθυρο ή μια πόρτα από όπου μπαίνει φως.

Η συσκευή κατασκευάζεται στην Καλιφόρνια, πρόσφατα εγκρίθηκε και η χρήση της στην Ευρώπη, ενώ το κόστος του «Argus II» είναι περίπου 100.000 δολάρια και προσφέρει ελπίδες σε πολύ κόσμο.
 

Συνέχεια του θέματος ...

"Σπηλιά του Νταβέλη"... Ένα διαχρονικό μυστήριο !!


Παράξενα φώτα, σκιές, φωνές, έντονο μαγνητικό πεδίο είναι κάποια απ'τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί ή ειπωθεί για τη 'Σπηλιά του Νταβέλη' στην Πεντέλη, το μυστήριο όμως παραμένει και κανείς μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο μέρος...



Το σπήλαιο

Στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, βρίσκεται η "Σπηλιά του Νταβέλη". Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν "Σπήλαιο των Αμώμων", δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί. Τώρα, για ποιο λόγο είχε αυτή την περίεργη ονομασία, είναι άγνωστο και περίεργο.
Φημολογείται ότι ο περιβόητος λήσταρχος Νταβέλης στα μέσα του περασμένου αιώνα είχε ανακαλύψει υπόγεια περάσματα στη σπηλιά, που οδηγούσαν στην Αθήνα, αλλά και άλλες δυνάμεις, φυσικές και μη, που τον βοηθούσαν στους σκοπούς του.

Το σπήλαιο έχει διαστάσεις περίπου 45x62 μέτρα και εξερευνήθηκε για πρώτη φορά από το ζεύγος Πετρόχειλου το 1935. Όπως διαβεβαιώνουν οι μελετητές δεν βρήκαν καμία στοά που να οδηγεί προς την Αθήνα. Πάντως αντίθετα με τα παραπάνω, η θεωρία της "κούφιας Γης" επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα και από τον μετροπόντικα που συνέχεια έπεφτε σε κενά κάτω από το έδαφος και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν κάποια δεδομένη στιγμή στη σπηλιά του Νταβέλη ορισμένα περάσματα που οδηγούν στα ενδότερα του βουνού και λίγο αργότερα να είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ...






Παράξενα γεγονότα

Η ιστορία της 'σπηλιάς του Νταβέλη', πρωτοήρθε στο κοινό προς το τέλος της δεκαετίας του 60 ή στης αρχές της δεκαετίας του 70. Μέσα στο σπήλαιο, υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο και μια ισχυρή μυρωδιά από όζον στην είσοδο.

Σε κάποια σημεία κοντά στην σπηλιά του Νταβέλη το ποσοστό της ραδιενέργειας σε έδαφος και αέρα είναι ελαφρώς ανεβασμένο σε σχέση με το κανονικό ποσοστό, ενώ στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή, φημολογείται ότι αν περιφέρει κάποιος μία λάμπα φθορίου υπάρχουν καλές πιθανότητες να ανάψει μόνη της! Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες περαστικών για μυστηριώδεις τοπικούς στροβίλους διαμέτρου ενός μέτρου (κόκκινου, συνήθως, χρώματος), οι οποίοι δεν δικαιολογούνται αφού συμβαίνουν ακόμα και καλοκαιρινές μέρες, ενώ εκατό μέτρα πιο πέρα υπάρχει πλήρης άπνοια.

Αρκετοί άνθρωποι στην περιοχή υποστήριξαν ότι τα βράδια έβλεπαν παράξενα κινούμενα φώτα να μπαινοβγαίνουν στη σπηλιά. Άλλοι, επίσης, είπαν ότι είδαν UFO, που πετούσαν διαρκώς πάνω από την Πεντέλη, προκαλώντας ανάμεικτες απορίες. Η σπηλιά της Πεντέλης περνούσε πλέον στη σφαίρα του μυστηρίου και του παραδόξου. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία ήταν «Το Αίνιγμα της Πεντέλης» του Γιώργου Μπαλανού. Η προσωπική έρευνα του συγγραφέα στη σπηλιά του Νταβέλη κράτησε πάνω από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με το έργο του Μπαλάνου, ανεξήγητα περιστατικά σημάδεψαν την πορεία της εξερεύνησης. Π.χ. φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα στη σπηλιά, όταν εμφανιζόταν το φιλμ, έδειχναν παράξενα φώτα, ανεμόσκαλες, σκιές κ.λπ. χωρίς να υπήρχαν στην πραγματικότητα. Επίσης, σύγχυση και απώλεια μνήμης παρατηρήθηκε ανάμεσα στους συνεργάτες του συγγραφέα. «Η σπηλιά ήταν μια τεράστια αίθουσα», γράφει ο Μπαλάνου, «σε σχήμα νεφρού, με πολύ μεγάλη είσοδο, απ’ όπου το φως της μέρας φώτιζε σχεδόν τη μισή της έκταση (…). Από τη μεγάλη αίθουσα ξεκινούσαν διάφορα μικρά ή μεγάλα τούνελ, που πήγαιναν άγνωστο πού, είχαμε βέβαια ακούσει τις πιο απίθανες ιστορίες…».






























Περίεργα σύμβολα

Διάφορες ιστορίες κυκλοφορούν σχετικά με τα σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα, ή χαραγμένα στους βράχους της σπηλιάς. Η πιο σημαντική ιστορία από όλες, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι μία παλάμη η οποία είναι χαραγμένη μετακινείται από σημείο σε σημείο, όσο περνάνε τα χρόνια. Η εν λόγω παλάμη, σήμερα βρίσκεται στο αριστερό τοίχωμα της σπηλιάς, περίπου 1 μέτρο ψηλότερα από το έδαφος. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναφερθεί από τους επισκέπτες της σπηλιάς, ότι έχει μετακινηθεί τουλάχιστον τρεις φορές.


Αρχαίος ναός;

Ένα στοιχείο είναι και το γεγονός ότι εκεί υπήρχε ένας πανάρχαιος ναός του Θεού Πάνα. Σήμερα, έξω από τη σπηλιά, υπάρχει ένα βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Εικασίες λένε ότι το εκκλησάκι βρίσκεται εκεί για τον εξορκισμό της σπηλιάς, ενώ δεν είναι λίγες οι αναφορές για συγκεντρώσεις σατανιστών στον ευρύτερο χώρο γύρω από το σπήλαιο.


Απόρρητα πειράματα; 



Αρκετοί είχαν εκφράσει την άποψη ότι εκεί στη σπηλιά πιθανόν να υπήρχε μια μυστική υπόγεια βάση UFO. Άλλοι, πάλι, ότι στην Πεντέλη γίνονταν απόρρητα πειράματα από διάφορες χώρες, χωρίς βέβαια κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Μια θεωρία έλεγε ότι η Πεντέλη ήταν ένας επικοινωνιακός δίαυλος, που ενωνόταν με τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Τα φαινόμενα ήταν πέρα για πέρα συγκλονιστικά. Η συχνότητα εμφανίσεων UFO έπαιρνε μιαν ασυνήθιστη τροπή. Ο κόσμος περίμενε μια επίσημη εξήγηση, αλλά η κυβέρνηση δεν ήθελε να δώσει περισσότερες αναφορές, ενώ ο στρατός αρνείτο κάθε ανάμειξη με το θέμα.



Ο Ελληνικός στρατός

Μέχρι και ο Ελληνικός στρατός έχει ανάμειξη όμως στην υπόθεση της σπηλιάς του Νταβέλη. Τη δεκαετία του 80, η πολεμική αεροπορία μπήκε στο παιχνίδι. Η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη για την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης!!!

Άρχισαν διάφορες εργασίες, οι οποίες ίσως αποτέλεσαν το έδαφος για κάποιες μαρτυρίες κατοίκων αναφορικά με περίεργα φώτα μέσα στη νύχτα και παράξενους θορύβους. Έκλεισαν, ή προσπάθησαν να κλείσουν την περιοχή για να χτίσουν ένα τεράστιο σύστημα από τούνελ γύρω από την σπηλιά, και να συνδέσουν τη σπηλιά με αυτό το τούνελ.

Η επίσημη εξήγηση ήταν, και είναι ακόμα, ότι ολόκληρο το σύστημα των τούνελ, είναι ένα μέρος προγράμματος του ΝΑΤΟ. Τόσο η χωροφυλακή όσο και το Υπουργείο πολιτισμού δεν έδωσαν ποτέ καμία εξήγηση για την ακριβή φύση των έργων αυτών, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού αρνήθηκε αρχικά την οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Αργότερα όμως και μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" της 6ης Οκτωβρίου 1977 το Γ.Ε.Σ. παραδέχτηκε πως ο στρατός είχε ξεκινήσει άκρως απόρρητα έργα στη σπηλιά της Πεντέλης!

Εν πάση περιπτώσει, μετά από μερικά χρόνια, σταμάτησε η κατασκευή του συστήματος των τούνελ, και οι άνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας εγκατέλειψαν την περιοχή. Παλιοί κάτοικοι της περιοχής, σχετικά με τα στρατιωτικά έργα, λένε πως η απάντηση που τους είχε δοθεί τότε για την κατασκευή των διαφόρων τούνελ, ήταν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού, το οποίο υλικό, ήταν ανάγκη να φυλάσσεται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

Το περίεργο της υπόθεσης όμως, είναι ότι το ένα από τα δύο τούνελ μπορείς να το ακολουθήσεις για 80 μέτρα περίπου, και το γεγονός ότι η υγρασία είναι σε πολύ ανεβασμένα επίπεδα, τα καθιστά ακατάλληλα για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από τη σπηλιά, είχε κηρυχτεί στρατιωτική. Υπήρχε φρούρηση από στρατιώτες και απαγορευόταν η προσέγγιση πολιτών για τουλάχιστον 3 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξαν πολλές αναφορές από τους εργαζομένους εκεί, για παράξενα φαινόμενα, όπως ΑΤΙΑ κλπ....

Είναι επιβεβαιωμένο ότι διάφοροι εργαζόμενοι, πέθαναν μετά από μερικά χρόνια, όλοι από την ίδια αιτία. Τον Καρκίνο!

Απρόσμενος επίλογος

Το Σπήλαιο της Πεντέλης διέγραψε μια ενδιαφέρουσα τροχιά στον κόσμο του μυστηρίου και του παράδοξου. Από το 1977, δυστυχώς, η σπηλιά καταστράφηκε. Διάφορες εργασίες και τεχνικά έργα έκλεισαν κατά ένα μεγάλο μέρος της εισόδου με τσιμέντο. Ένας απρόσμενος επίλογος μιας παράξενης και πολυσυζητημένης ιστορίας. Η σπηλιά έκλεισε και πήρε μαζί της όλα της τα μυστικά...
Συνέχεια του θέματος ...

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Ομογενής ανακάλυψε νέο αστεροειδή!

http://www.dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20110406_75761.jpg&width=360&height=240Οι Απόστολος Χρήστου και David Asher, από το Αστεροσκοπείο Armagh, στη Βόρεια Ιρλανδία, ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός αστεροειδή, κοντά στη Γη, ο οποίος "μοιράζεται" την τροχιά του πλανήτη μας, γύρω από τον Ήλιο.
Το εξαιρετικό στη νέα αυτή ανακάλυψη είναι ότι διαγράφει τροχιά, γύρω από τον Ήλιο, στο σχήμα πετάλου αλόγου, η οποία είναι λίγο μικρότερη από την τροχιά της Γης.
Επειδή όμως, κινείται πιο γρήγορα, στο μέλλον θα πλησιάσει αρκετά τη Γη, αυξάνοντας το μέγεθος της τροχιάς του, ενώ η βαρύτητα του πλανήτη μας θα αναγκάσει τον αστεροειδή να απομακρυνθεί αρκετά από τον Ήλιο.
Η ταχύτητα της τροχιάς του αστεροειδή τότε, θα μειωθεί σημαντικά και η Γη θα μπορέσει να τον φτάσει και να τον αναγκάσει πάλι, μέσω της βαρύτητας, να εισέλθει στη μικρότερη τροχιά του.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι η τροχιά στο σχήμα πετάλου αλόγου, είναι εξαιρετικά σπάνια για έναν αστεροειδή.
Συνέχεια του θέματος ...

ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: Ενδείξεις στον επιταχυντή Tevatron!

http://www.dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20110406_75747.jpg&width=360&height=240Ενα άγνωστο μέχρι σήμερα, υποατομικό σωματίδιο, πιθανόν να εντοπίστηκε στον αμερικανικό επιταχυντή Tevatron του Εργαστηρίου Fermilab, έξω από το Σικάγο, ενώ όπως υποστηρίζουν μερικοί επιστήμονες, ίσως επιβεβαιωθεί και η ύπαρξη μιας νέας δύναμης στη φύση.
Να σημειωθεί ότι η λειτουργία του αμερικάνικου επιταχυντή, του βασικού ανταγωνιστή του μεγάλου επιταχυντή αδρονίων (LHC) στο CERN, πρόκειται να σταματήσει μέχρι το φθινόπωρο του 2011, λόγω έλλειψης χρημάτων.
Για την ανακάλυψη όμως, ο θεωρητικός φυσικός Κρίστοφερ Χιλ, του Fermilab δήλωσε πως "αν αποδειχτεί πραγματική, πρόκειται για τη σημαντικότερη ανακάλυψη στη Φυσική εδώ και μισό αιώνα."
Μια πιθανή εξήγηση, για την παρατηρούμενη "ανωμαλία" στα δεδομένα των παρατηρήσεων, είναι ότι αποτελεί ένδειξη για μια νέα και απροσδόκητη εκδοχή του "μποζονίου του Χιγκς", το οποίο αναζητείται εναγωνίως και από τον επιταχυντή του CERN.
Πρόκειται για ένα, μέχρι στιγμής υποθετικό, σωματίδιο, που προσδίδει μάζα στα άλλα υποατομικά σωματίδια και καθιστά συνεκτικό το "Καθιερωμένο Μοντέλο" της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων.
Μια εναλλακτική ερμηνεία είναι ότι εντοπίστηκε μια νέα φυσική δύναμη, πέρα από τον ηλεκτρομαγνητισμό, τη βαρύτητα, την ισχυρή και την ασθενή πυρηνική δύναμη.
Ο φυσικός Τζιοβάνι Πούντσι, εκπρόσωπος του Fermilab, ανακοίνωσε ότι η διεθνής επιστημονική ομάδα του αμερικανικού επιταχυντή "νιώθει μεγάλη έξαψη από τις διαγραφόμενες πιθανότητες, αλλά, ταυτόχρονα, παραμένει επιφυλακτική, επειδή θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο σημαντικό, που καταντά τρομακτικό, γι' αυτό σκεφτόμαστε όλες τις πιθανές εναλλακτικές εξηγήσεις".
Άλλοι φυσικοί, εκτός του Fermilab, που επίσης έχουν δει τα "ανώμαλα" δεδομένα, καθώς αυτά συζητιούνται στους κύκλους των φυσικών εδώ και λίγους μήνες, δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν το όλο ζήτημα με ένα μείγμα δέους και σκεπτικισμού.
"Αν ισχύει, είναι κάτι πολύ μεγάλο", δήλωσε ο θεωρητικός φυσικός του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Νιλ Γουάινερ, ενώ η φυσικός του Χάρβαρντ Λίζα Ράνταλ είπε ότι πρόκειται για "σίγουρα ενδιαφέρον, αν είναι πραγματικό".
Από την άλλη, ο φυσικός Νίμα Αρκάνι-Χαμέντ, του Ινστιτούτου Προωθημένων Μελετών του πανεπιστημίου Πρίνστον, δήλωσε ότι δεν έχει πειστεί από τα στοιχεία, τα οποία χαρακτήρισε στατιστικό "τέχνημα" του τρόπου παρουσίασής τους.
Αν όμως, πρόσθεσε, υπάρχει κάποια πραγματικότητα σε αυτές τις "ανωμαλίες", τότε δεν θα αργήσει ο πολύς ισχυρότερος επιταχυντής του CERN να τις επιβεβαιώσει.
Οι επιστήμονες του Fermilab, από την πλευρά τους, εκτιμούν ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα (λιγότερο από 0,25%) η "ανωμαλία" να είναι στατιστικό σφάλμα.
Συνέχεια του θέματος ...

Τα Μυστικά Όπλα των Δελφών

Από τον χρυσούν αιώνα του Περικλέους, μέχρι τους Ρωμαίους, τους Γότθους, τους Σταυροφόρους, τους Οθωμανούς και τον Χίτλερ, επεκτατικοί πόλεμοι και τυραννικά καθεστώτα προκάλεσαν βάναυσες γενοκτονίες και ανεπανόρθωτες πολιτιστικές καταστροφές. Ο αφανισμός και η αρπαγή των αρχαιοελληνικών συγγραμμάτων, η ισοπέδωση των μνημείων και των ιερών, η καταστροφή ανεπανάληπτων έργων τέχνης και....η πυρπόληση όλων σχεδόν των βιβλιοθηκών, αποτέλεσαν την μεγαλύτερη πολιτισμική τραγωδία της ανθρώπινης ιστορίας. Η ελληνική διάνοια προσέφερε στην ανθρωπότητα τα μέγιστα, τις επιστήμες, τις τέχνες, την ποίηση, την ελευθερία της έκφρασης και την διαύγεια του πνεύματος, όλα προσανατολισμένα προς τον Δημιουργό θεό των πάντων, την Τριαδική υπόσταση του οποίου μόνον οι Έλληνες μπορούσαν να συλλάβουν πριν την Έλευση Του στην γη. Τα επιτεύγματα του πνεύματος του κορυφαίου πολιτισμού που άνθισε στους αιώνες, λεηλατήθηκαν, κλάπηκαν και ποδοπατήθηκαν αναρίθμητες φορές μέσα στην μακραίωνη ιστορική διαδρομή του. Οι λεηλασίες και οι βαρβαρότητες, ξεκίνησαν με την κατακτητική εκστρατεία των Περσών. Ο Ξέρξης κατά την εισβολή του στην Ελλάδα, κατέστρεψε όσα ιερά συνάντησε στο πέρασμα του. ενώ το 480 π.Χ., κατευθύνθηκε προς το μαντείο των Δελφών, με σκοπό να το συλήσει. Οι κάτοικοι των Δελφών, βλέποντας τους Πέρσες να πλησιάζουν, ρώτησαν στο μαντείο του Απόλλωνος, αν θα έπρεπε να κρύψουν ή να μεταφέρουν τα ιερά αντικείμενα του ναού. Ο θεός δεν άφησε να τα μετακινήσουν τους είπε ότι ήταν ικανός να προστατεύσει ότι του ανήκει.... Όταν οι βάρβαροι έφθασαν κοντά, βλέποντας από την θέση τους το ιερό, ο προφήτης που λεγόταν Ακήρατος βλέπει να μετακινούνται έμπροσθεν τον ναού όπλα ιερά που εξήλθαν από το άδυτον αυτά δεν επιτρεπόταν να τα αγγίζει κανείς. Τρέχει να αναφέρει το σημείον εις τους κατοίκους που είχαν μείνει. Και οι βάρβαροι όμως, όταν έφθασαν τρέχοντας εις το ιερόν της Αθηνάς Προνοίας, είδαν σημεία μεγαλύτερα από το πρώτο. Βέβαια είναι μεγάλο θαύμα να φανερωθούν από μόνα τους αυτόματα πολεμικά όπλα, έμπροσθεν τον ναού. Τα δεύτερα όμως (σημεία) που ακολούθησαν, αξίζει να τα θαυμάσεις περισσότερο απ' όλα τα φαινόμενα. Όταν οι βάρβαροι έφθασαν βιαστικοί εις τον ναόν της Αθηνάς Προνοίας, πέφτουν επάνω τους κεραυνοί από τον ουρανό, δυο κορυφές από τον Παρνασσό κόβονται και κατρακυλούν επάνω τους με πολύ πάταγο και καταπλακώνουν πολλούς απ' αυτούς.... Όσοι εσώθησαν κατευθύνθησαν εις την Βοιωτίαν. Αυτοί οι βάρβαροι που επέστρεψαν, όπως μου είπαν, εκτός απ' αυτά είδαν και άλλα θεία σημεία. Δυο οπλίτες με ανάστημα μεγαλύτερο από άνθρωπο τους ακολουθούσαν σκοτώνοντας και διώκοντας τους. Οι κάτοικοι λένε ότι αυτοί οι δυο είναι οι ντόπιοι ήρωες Φύλακος και Αυτόνοος. (Ηρόδοτος, Ιστορίαι, 8,36) Ανάλογη τύχη με τους Πέρσες είχαν και οι Γαλάτες οι οποίοι επίσης προσπάθησαν να συλήσουν το μαντείο των Δελφών, το 279 π.Χ. Μόλις λοιπόν συνεπλάκησαν, αμέσως κεραυνοί κατευθύνονταν εναντίων των Γαλατών και πέτρες που αποκόπηκαν από τον Παρνασσό, και άνδρες οπλισμένοι πρόξενοι, τρόμου ορθώθηκαν εναντίον των βαρβάρων. Απ' αυτούς λέγεται ότι άλλοι μεν ήλθαν από τους Υπερβόρειους. Ο Υπέροχος και ο Αμάδοκος και τρίτος, ο Πυρρός του Αχιλλέως. (Παυσανίας, Αττικά, 4,4) Μετά τις επιδρομές των Περσών και των Γαλατών, ακολουθούν τέσσερις αιώνες άγριας λεηλασίας, από τους Ρωμαίους. Ο λαός της κατασφάχτηκε και όσα έργα τέχνης διασώθηκαν μεταφέρθηκαν στην Ρώμη. http://logioshermes.blogspot.com/
http://www.eglimatikotita.gr/
Συνέχεια του θέματος ...

Το μυστήριο του κρυστάλλινου κρανίου




Το κρυστάλλινο κρανίο ανακαλύφθηκε στη ζούγκλα του Yucatan της κεντρικής Αμερικής το 1927 κοντά σε έναν ερειπωμένο αρχαίο ναό των Μάγια. Το κρανίο είναι φτιαγμένο από κάποιο πετρώδες κρύσταλλο, έχει χρώμα κεχριμπαριού και οι διαστάσεις του είναι σε φυσικό μέγεθος ανθρώπου.
Το κρανίο έχει τεράστια αξία τόσο σε αρχαιολογική όσο και σε μυστικιστική κλίμακα : Αρχαιολογική γιατί κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει εξηγήσει το γιατί και κυρίως το πως φτιάχτηκε ένα τόσο τέλειο κρανίο χιλιάδες χρόνια πριν και μυστικιστική διότι όπως υποστηρίζουν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του ,προκαλεί παραισθήσεις και οράματα προφητικού χαρακτήρα.
Αναλυτικότερα : όπως ανέφερα και προηγουμένως το κρανίο βρέθηκε το...
1927,ειναι δηλαδή ένα μυστήριο μόλις του προηγούμενου αιώνα. Το κρυστάλλινο κρανίο ήρθε στο φως κατά την διάρκεια μιας αρχαιολογικής αποστολής του βρετανού αρχαιολόγου Albert Mitchell-Hedges. Το μέρος στο οποίο έγιναν οι ανασκαφές είναι γνωστό σήμερα ως Lubaantun,το οποίο σημαίνει ‘ο τόπος των πεσόντων λίθων’. Ο Mitchell-Hedges λοιπόν, είχε πάρει μαζί του σε εκείνη την αποστολή και την (υιοθετημένη) κόρη του Αnna
η οποία στάθηκε η τυχερή της αποστολής: την ημέρα των 17ων γενέθλιων της, στα ερείπια ενός αρχαίου βωμού κοντά στις ανασκαφές ξέθαψε το περίφημο κρανίο. Το κρυστάλλινο κρανίο υπολειπόταν του κάτω σιαγόνα, ο οποίος βρέθηκε τρεις μήνες μετά, αρκετά μέτρα μακριά από το βωμό. Όσοι άγγιξαν το κρανίο ,υποστηρίζουν ότι ένοιωσαν παράξενα συναισθήματα.

Η πρώτη που είχε τέτοιες απόκρυφες εμπειρίες ήταν ασφαλώς η Anna η οποία περιχαρής τότε για την ανακάλυψη της, κοιμήθηκε εκείνη την πρώτη νύχτα με το κρανίο δίπλα στο κρεβάτι της. Όταν ξύπνησε το πρωί ανέφερε ότι ονειρεύτηκε διάφορα αποσπάσματα εικόνων από την ζωή των Μάγια και μάλιστα μπορούσε να τα περιγράψει με λεπτομέρειες. Στην αρχή η Anna δεν συνδύασε τα όνειρα της με την παρουσία του κρανίου στο κρεβάτι της. Τα όνειρα όμως συνεχίσθηκαν και τις επόμενες μέρες ,στα οποία έβλεπε την καθημερινή ζωή των Ιθαγενών, άκουγε να μιλάνε, ενώ παρατηρούσε μέχρι και τις λατρευτικές τους συνήθειες, ενώ όποτε κοιμόταν χωρίς να έχει το κρανίο δίπλα της, τα όνειρα σταματούσαν.
Μετά τον θάνατο του πατέρα της, γύρω στο 1960 η Anna αποφάσισε να δώσει το κρυστάλλινο κρανίο σε ερευνητές ώστε να εξηγήσουν τα φαινόμενα και να ανακαλύψουν την καταγωγή και τον τρόπο κατασκευής του. Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους πάντες. Ο πρώτος που το εξέτασε ήταν ο κριτικός τέχνης Frank Dordland ο οποίος ανακάλυψε ένα σύμπλεγμα από φακούς, κανάλια και πρίσματα τα οποία δημιουργούσαν παράξενα οπτικά εφέ. Το πιο παράδοξο ήταν ότι ο ίδιος, ακόμα και με μικροσκόπιο δεν μπόρεσε να βρει ίχνος από επεξεργασία πάνω στην τέλεια ‘λουστραρισμένη’ επιφάνεια.
Το μυστήριο του κρυστάλλινου κρανίου
Ο Dordland εισηγήθηκε τότε στην Αnna, να απευθυνθεί στην πασίγνωστη εταιρία υπολογιστών Hewlett-Packard , η οποία τότε ειδικεύονταν σε ταλαντώσεις κρυστάλλων. Τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρίας το 1964 έδειξαν ότι το Κ.Κ. έχει δημιουργηθεί αιώνες πριν από την εμφάνιση των Μάγια. Επιπλέον αναφέρει ότι το πέτρωμα-κρύσταλλος τέτοιας υψηλής ποιότητας δεν υπάρχει σε ολόκληρη την περιοχή όπου κυριάρχησαν οι Μάγια. Το πιο εκπληκτικό εύρημα ήταν ότι το Κ.Κ., το οποίο ζυγίζει 5.13 kg, ήταν φτιαγμένο από ένα και μόνο κομμάτι ορυκτού. Επίσης, ένα κομμάτι σαν πρίσμα υπάρχει στο πίσω μέρος του κρανίου. Εάν κάποιος φωτίσει το περίβλημα των «ματιών» το φως θα καταλήξει σε εκείνο το σημείο μόνο.
Όσον αφορά την κατασκευή του κρυστάλλινο κρανίο, το ορυκτό από το οποίο είναι φτιαγμένο είναι τόσο σκληρό που μπορεί να επεξεργαστεί από κάποιον, μόνο με διαμάντι. Όπως δήλωσαν και οι ειδικοί της Hewlett-Packard, είναι δύσκολο να φανταστούμε κάποιον Μάγια της εποχής εκείνης να μπορεί να εργαστεί με τόσο ακρίβεια και τόση τέχνη πάνω στο κρανίο χωρίς την κατάλληλη τεχνολογία. Παράλληλα, επιβεβαίωσαν τον Dordland, ο οποίος ,όπως και εκείνοι, δεν μπόρεσαν να βρουν το παραμικρό σημάδι επεξεργασίας πάνω στο κρανίο. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι για να γίνει μια τέτοια δουλεία λείανσης πάνω σε μια τέτοια σκληρή επιφάνια εκείνο τον αιώνα, θα έπρεπε να εργαστούν αόκνως 9 γενεές ανθρώπων, οι οποίοι αποκλειστικά θα απασχολούνταν μόνο με αυτή την εργασία.
Οι ερευνητές της Hewlett-Packard ίσως έδωσαν το πιο εύστοχο σχόλιο στην αναφορά τους για το εύρημα λέγοντας ότι “…πολύ απλά, κάτι σαν και αυτό, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει!”
Περί του χαλαζία (quartz crystall)
Χαλαζίας
Πριν όμως να πούμε λίγα πράγματα ? ίσως για κάποιους βαρετά – για τον χαλαζία(ορυκτός κρύσταλλος-quartz) και ίσως έτσι καταλάβουμε λίγο παραπάνω γιατί μιλάμε ότι είναι ακατόρθωτο να φτιαχτεί ένα τέτοιο κρανίο και πόσο απίστευτο και παράδοξο γεγονός είναι η ύπαρξή του. Ο φυσικός λοιπόν χαλαζίας ή ορυκτός κρύσταλλος είναι προϊόν της μητέρας Φύσης. Δημιουργείται στο υπέδαφος και χρειάζονται μερικά δισεκατομμύρια χρόνια για να σχηματιστεί.
Οι κρύσταλλοι αναπτύσσονται βαθιά μέσα στον φλοιό της γης συνήθως γύρω από ηφαιστειογενείς και σεισμογενείς περιοχές. Η διαδικασία απαιτεί τεράστιες θερμοκρασίες και πίεση ενώ χρειάζεται πάντοτε ένας κόκκος κρυστάλλου για να ξεκινήσει η διαδικασία. Ο κόκκος αυτός δημιουργείται από ένα μοναδικό άτομο σιλικόνης κάτω από έντονη θερμοκρασία και πίεση και τήκεται με δυο άτομα οξυγόνου από το υπερθερμασμένο νερό ή ατμό που είναι παγιδευμένος στον ίδιο χώρο. Τα άτομα τήκονται δημιουργώντας ένα μοναδικό κρυσταλλικό κύτταρο από διοξείδιο του πυριτίου, το υλικό από το οποίο προκύπτει ο κρύσταλλος (το υποπροϊόν είναι το υδρογόνο). Με την πάροδο των χιλιετιών εφόσον οι συνθήκες είναι σωστές αυτός ο κόκκος αρχίζει να μεγαλώνει. Το υγρό όμως που το περιβάλλει πρέπει να περιέχει τις ακριβείς αναλογίες πυριτίου και νερού ή πεπιεσμένου ατμού και να διατηρούνται αυτά σε μια τεράστια θερμότητα και πίεση για αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο.
Οσο λιμνάζει το αρχέγονο υγρό γύρω από το πρώτο κύτταρο του διοξειδίου του πυριτίου το κύτταρο αρχίζει να αναπαράγει τον εαυτό του εξαπλώνοντας τη σύνθετη κρυσταλλική δομή ενός ατόμου κάθε φορά. Κάθε κύτταρο επαναλαμβάνει το ίδιο πρότυπο και έτσι ο κρύσταλλος «οικοδομεί» μια σύνθετη τρισδιάστατη δικτυωτή δομή γνωστή σαν κρυσταλλικό δίχτυ με απόλυτη γεωμετρική συμμετρία όπου το κάθε κύτταρο είναι απόλυτα συμμετρικό επαναλαμβανόμενο με ακρίβεια σε κάθε λεπτομέρεια του.
Μάλλον με το πέρασμα των αιώνων αρχίζει να δημιουργείται ένα κομμάτι καθαρού διάφανου φυσικού κρυσταλλικού χαλαζία όπου στη φυσική του κατάσταση το σχήμα του είναι έντονα γωνιώδες πάντοτε με έξι πλευρές που καταλήγουν σε μια οξεία γωνία.
http://www.eglimatikotita.gr/
Συνέχεια του θέματος ...

Βρέθηκαν βιβλία με αναφορές στη σταύρωση του Χριστού(video): "

image


Νέες διαστάσεις για το Θείο Δράμα...

Νέα δεδομένα για τα τελευταία χρόνια του Χριστού πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας μετά από ανακάλυψη 70 μεταλλικών εγχειριδίων με κρυπτογραφημένο υλικό για τη Σταύρωση Του.
Τα μεταλλικά βιβλία βρέθηκαν σε σπηλιά της Ιορδανίας και αναμένεται ότι θα φέρουν στο φως άγνωστες πτυχές των πρώιμων χρόνων του Χριστιανισμού.
imageΤο μέγεθος των σελίδων είναι παρόμοιο με πιστωτικής κάρτας και υπάρχουν χαραγμένες εικόνες και σύμβολα, που αναφέρονται στο Μεσσία και ειδικότερα στη Σταύρωση και την Ανάσταση Του. Τα εγχειρίδια είναι δεμένα με μεταλλικό σύρμα, ενώ κάποια από αυτά είναι σφραγισμένα.
«Ίσως είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία του Χριστιανισμού», σχολιάζει ο βρετανός καθηγητής Αρχαιολογίας και Ιστορίας των Θρησκειών Ντέιβιντ Έλινγκτον, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, Φίλιπ Ντέιβις, σχολιάζει ότι «ανάμεσα στα περιεχόμενα διακρίνονται εικόνες που δείχνουν τα τείχη μιας πόλης, ένα σταυρό και ένα τάφο. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι πρόκειται για τα Ιεροσόλυμα και τη Σταύρωση του Χριστού». Για να λυθεί το μυστήριο γύρω από το περιεχόμενο των εγχειριδίων χρειάζεται πρώτα να τα δώσει πίσω ένας Ισραηλινός, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι δικά του και της οικογένειάς του εδώ και εκατό χρόνια. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι αποκαλύψεις από τα βιβλία αυτά θα ξεπεράσουν αυτές των 900 χειρογράφων της Νεκρής Θάλασσας που βρέθηκαν το 1947.


http://www.eglimatikotita.gr/2011/04/video.html
Συνέχεια του θέματος ...

Ανώμαλος πλανήτης- Παγκόσμιος χάρτης της βαρύτητας κάνει τη Γη να μοιάζει με πατάτα..βίντεο

Στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές το βαρυτικό πεδίο είναι πιο ισχυρό  
Μόναχο, Γερμανία
Ο ακριβέστερος μέχρι σήμερα χάρτης του βαρυτικού πεδίου της Γης παρουσιάστηκε την Πέμπτη από τον ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος).

Στο νέο χάρτη του ευρωπαϊκού δορυφόρου Goce, η υδρόγειος δεν μοιάζει με την τέλεια σφαίρα που συνήθως φανταζόμαστε. Έχει εντελώς ανώμαλο σχήμα που θυμίζει πατάτα, καθώς η μάζα του πλανήτη δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη. Η τεράστια μάζα των Ιμαλαΐων, για παράδειγμα, σχηματίζει ένα μεγάλο εξόγκωμα στην περιοχή της Ασίας.

Από τεχνική άποψη, ο χάρτης του Goce είναι ένα γεωειδές: είναι η επιφάνεια ενός ιδεατού παγκόσμιου ωκεανού, η οποία διαμορφώνεται αποκλειστικά από τη βαρύτητα, χωρίς την επίδραση της παλίρροιας και των ωκεάνιων ρευμάτων.

Παρουσιάζοντας το χάρτη σε ειδική εκδήλωση στο Μόναχο, ερευνητές της ESA επισήμαναν ότι τα νέα δεδομένα είναι πολύτιμα για τη μελέτη της δυναμικής των ωκεανών: την παρακολούθηση των θαλάσσιων ρευμάτων και τη μέτρηση της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Τα δεδομένα της αποστολής Goce «θα μας αποκαλύψουν τη δυναμική τοπογραφία και τα μοτίβα της κυκλοφορίας των ωκεανών με πρωτοφανή ποιότητα και ανάλυση» σχολίασε ο Δρ Ράινερ Ρούμελ, καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου.

Επιπλέον, οι παρατηρήσεις του Goce αναμένεται να προσφέρουν νέα στοιχεία για το μηχανισμό γέννησης των σεισμών, δεδομένου ότι οι σεισμικές δονήσεις αφήνουν χαρακτηριστικές υπογραφές στα βαρυτικά δεδομένα.

Ο Goce εκτοξεύτηκε το Μάρτιο του 2009 και σήμερα «έχει αρκετά καύσιμα για να συνεχίσει να μετρά τη βαρύτητα μέχρι τα τέλη του 2012» ανέφερε ο Δρ Ρούμελ.

Για να χαρτογραφήσει τη δύναμη της βαρύτητας σε τρεις διαστάσεις, ο δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με έξι εξαιρετικά ευαίσθητα επιταχυνσιόμετρα.

Διαθέτει ακόμα έναν προηγμένο κινητήρα ιόντων, ώστε να μπορεί να διορθώνει ανά πάσα στιγμή την τροχιά του.

Το βίντεο..
science-technology/article/?aid=1231102127
Συνέχεια του θέματος ...

Μέχρι πού έφτασε η ραδιενέργεια από το Τσέρνομπιλ ; Δείτε το βίντεο...



Μέχρι πού έφτασε η ραδιενέργεια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπιλ το 1986; Πόσο επηρρέασε την Ελλάδα; Δείτε το βίντεο.
Κάτω από τη μπλε γραμμή υπάρχει η χρονική διάταξη, που ξεκινάει από τις 26 Απριλίου 1986 και τελείωνει στις 9 Μαϊου 1986.
Δείτε το:
 
 

Συνέχεια του θέματος ...

Η φωτογραφία που δεν τελειώνει ποτέ.....;


το National Geographic το σκέφτηκε κι αυτό...
Mπείτε στην παρακάτω σελίδα του, αφήστε την εικόνα να φορτωθεί και ξεκινήστε κάνοντας το πρώτο click σε οποιοδήποτε σημείο. Συνεχίστε κλικάροντας όσες φορές αντέξετε....
Συνέχεια του θέματος ...
Designed By Μαγική Αυλή