9 Νοε 2011

Η Ρωσία βάζει πλώρη για τον ...Άρη

Ο πύραυλος Zenit ο οποίος μεταφέρει το δορυφόρο Phobos-Grunt εκτοξεύθηκε στις 22:16 ώρα Ελλάδος από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.
Η Ρωσία εκτόξευσε σήμερα το βράδυ έναν δορυφόρο προς τον Φόβο, έναν από τους δύο δορυφόρους του πλανήτη Άρη, με σκοπό να συλλεχθούν πετρώματα και να επιστρέψει στη Γη μέσα σε τρία χρόνια, ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, Roscomsos, η οποία μετέδωσε την εκτόξευση ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της.

Ο πύραυλος Zenit .........
ο οποίος μεταφέρει το δορυφόρο Phobos-Grunt εκτοξεύθηκε στις 22:16 ώρα Ελλάδος από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

"640 δευτερόλεπτα, η πτήση είναι φυσιολογική" δήλωσε ένας από τους ελεγκτές της πτήσης, λίγο μετά από την εκτόξευση.




Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της Ρωσίας να πραγματοποιήσει μία αποστολή διαπλανητικής εξερεύνησης, μετά την αποτυχία του Νοεμβρίου του 1996 όταν ο πύραυλος διαλύθηκε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή