24 Νοε 2011

Πριν από 700 χρόνια στο νότιο Περού των Κόλλα θυσίαζαν βρέφη

Τα πτώματα 44 παιδιών, τα οποία εκτιμάται πως θυσιάστηκαν περίπου πριν από 600-700 χρόνια, ανακάλυψαν ερευνητές στον αρχαιολογικό χώρο Σιλουστάνι στο Περού.
Τα μωρά ήταν θαμμένα σε ζευγάρια, μέσα σε καλάθια, γύρω από μικρούς πέτρινους πύργους, και σύμφωνα με τους ερευνητές οι ηλικίες τους κυμαίνονται από νεογέννητα έως τριών ετών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα παιδιά ανήκουν.....
στον πολιτισμό των Κόλλα, που κυριαρχούσε σε περιοχές της επαρχίας Πούνο του Νοτίου Περού, μεταξύ του 1200 και του 1450.

Σε όλα τα πτώματα είχε τοποθετηθεί μία ηφαιστειακή πέτρα στο στήθος τους, και περιβάλλονταν από πολλές ακόμη προσφορές, όπως ζώα, τρόφιμα, πιάτα και κανάτες, δήλωσε ο αρχαιολόγος Eduardo Arisaca.

Όπως αναφέρει το BBC, οι ερευνητές μαζί με τα πτώματα των βρεφών βρήκαν και κεραμικά έργα, στα οποία πάνω είχαν ζωγραφιστεί σκηνές πολέμου, και εκτιμάται πως τα παιδιά θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια μίας περιόδου συγκρούσεων μεταξύ των Κόλλα και κάποιου άλλου πολιτισμού.Συνολικά οι ερευνητές ανακάλυψαν 200 πτώματα κοντά στον ύψους 10 μέτρων πύργο, γνωστό ως Chullpa Lagarto, στην περιοχή Σιλουστάνι, περίπου 1.300 χιλιόμετρα νοτιονανατολικά της πρωτεύουσας Λίμα.
tvxs

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή