18 Νοε 2011

Στα όρια του λιμού 3 εκ. Αφγανοί

Στα όρια του υποσιτισμού βρίσκονται περίπου 3 εκ. Αφγανοί πολίτες, καθώς
μία περίοδος έντονης ξηρασίας κατέστρεψε τις σοδειές τους, ενώ παράλληλα οι ακραίες καιρικές συνθήκες τους στερούν την πρόσβαση στην απαραίτητη επισιτιστική βοήθεια.

Οι λιγοστές βροχοπτώσεις αυτή τη χρονιά κατέστρεψαν το 80% της σοδειάς σίτου στα βόρεια της χώρας, στα βορειοανατολικά και στα δυτικά, αφήνοντας τις φτωχές αγροτικές κοινότητες με ελάχιστα τρόφιμα, ανακοίνωσαν οι εννέα οργανώσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Oxfam και Save the Children.

Με τις τιμές των τροφίμων να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από πέρυσι, οι οικογένειες υποχρεούνται να .....
καταναλώνουν λιγότερα γεύματα, να δανείζονται χρήματα ή να μεταναστεύουν.

Η πρόσβαση σε βοήθεια τίθεται σε κίνδυνο, καθώς οι σφοδρές χιονοπτώσεις θα αποκλείσουν τους δρόμους μέσα σε μερικές εβδομάδες κι ενδεχομένως να προκαλέσουν χιονοστιβάδες.

Οι εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι, αν η διεθνής κοινότητα δεν ανταποκριθεί και δεν συγκεντρωθούν προμήθειες στις πληγείσες περιοχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τα παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν.


Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή