19 Οκτ 2011

Stratoliner: το υπεραεροσκάφος

Ενα αεροσκάφος με «υδάτινα» φτερά επινόησε ο σχεδιαστής Γουίλιαμ Μπλακ. Ο λόγος για το Lockheed Stratoliner, το οποίο, σύμφωνα με τον οραματιστή του, θα πετάει με τη βοήθεια ενός κινητήρα υδρογόνου προς οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και μάλιστα χωρίς καμία στάση.
Μιμούμενο τα πουλιά, τo μοντέρνο οικολογικό αεροσκάφος διαθέτει ιδιαίτερη αεροδυναμική χάρη στα μακριά φτερά του, τα οποία θα του....
επιτρέπουν να πραγματοποιεί πτήσεις σε μεγάλα ύψη που ξεπερνούν εκείνα της πολιτικής αεροπορίας. «Τα υπερμεγέθη φτερά δίνουν ιδιαίτερη ώθηση στο αεροσκάφος, επιτρέποντας την πραγματοποίηση πτήσεων σε πολύ μεγάλα ύψη» εξηγεί ο κ. Μπλακ.
Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του, πίσω από τη δυναμική παρουσία του αεροσκάφους στους αιθέρες κρύβονται τέσσερις πανίσχυροι κρυογονικοί κινητήρες υδρογόνου διπλής ροής, οι οποίοι θα εκτοξεύουν το Stratoliner στα ύψη εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια και καύσιμα.


Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή