13 Οκτ 2011

Πλαστικά απορρίμματα μετατρέπονται σε αργό πετρέλαιο!

Σε λίγα χρόνια ίσως οι πετρελαϊκές εταιρίες επιδοθούν στην αποκομιδή σκουπιδιών. Η εταιρία Agilyx, μια νέα επιχείρηση με έδρα την Πολιτεία του Όρεγκον, υποστηρίζει ότι ανέπτυξε ένα σύστημα που μετατρέπει τα πλαστικά απορρίμματα σε αργό πετρέλαιο. Η πρωτότυπη έκδοση αναπτύσσεται τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ η εταιρία ευελπιστεί ότι θα χρειαστούν ακόμα 9 για την εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας. Το σύστημα κόστους 5 εκατ. δολαρίων, είναι ένα σύμπλεγμα σωληνώσεων και δεξαμενών, που κυριολεκτικά μαγειρεύει το πλαστικό μέσα σε αέριο, και κατόπιν ..
συμπυκνώνει τον ατμό σε μια “σούπα” υδρογονανθράκων μακράς αλυσίδας, οι οποίοι μπορούν εν συνεχεία να μετατραπούν σε πετρέλαιο κίνησης, καύσιμο αεροσκαφών ή άλλες ουσίες. Μια μονάδα έχει την παραγωγική δυνατότητα να μετατρέψει 18 τόνους πλαστικού σε 130 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, ενώ αναπτύσσονται ακόμα μεγαλύτερες, όπως δηλώνει στους NYTimes ο Μπομπ Σβαρτς, οικονομικός διευθυντής της εταιρίας. Ωφελημένες από αυτή την τεχνολογία θα είναι τόσο οι εταιρείες διύλισης όσο και οι εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων οι οποίες θα τροφοδοτήσουν την παραγωγική αλυσίδα με την πρώτη ύλη: πλαστικά απορρίμματα. Επενδυτές και μεγάλες εταιρίες στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τεχνολογίες ανακύκλωσης και “ανάκτησης” πόρων, προκειμένου όχι μόνο για να εκμεταλλευτούν επικερδώς τις τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων των κοινωνιών της κατανάλωσης αλλά και για να μη επωμιστούν τις αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών.


Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή