19 Οκτ 2011

Ένα πολύ περίεργο ψάρι πιάστηκε στην Κρήτη...(Βίντεο)

Ένα περίεργο όσο και.. ευμεγέθες ψάρι εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκαλώντας την περιέργεια των ψαράδων και την κινητοποίηση του λιμενικού, του ΟΛΗ αλλά και ειδικών επιστημόνων .   Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο Cretalive.gr, (από όπου προέρχεται και η φωτογραφία), το ψάρι, που το μήκος του έφτανε το 1,5 μέτρο και ζύγιζε περίπου 30 κιλά, ψαρεύτηκε ήδη νεκρό και σε αποσύνθεση και μεταφέρθηκε στην "γλίστρα" της προβλήτας 6 του λιμανιού .
Οι ερασιτέχνες ψαράδες που είδαν το συγκεκριμένο είδος δεν κατάφεραν να το αναγνωρίσουν, ενώ κλήθηκαν ερευνητές , προκειμένου να ελέγξουν περί τίνος πρόκειται.

  Σύμφωνα με όσα είπε ...
η ερευνήτρια του ΕΛΚΕΘΕ κ. Νότα Περιστεράκη, πρόκειται για το ψάρι Luvarus imperialis, το οποίο συναντάται σπάνια σε δίχτυα ψαράδων καθώς βρίσκεται σε θάλασσες με μεγάλη βάθη.
  Πράγματι το Luvarus imperialis που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, μοιάζει εκπληκτικά με το περίεργο ψάρι που πιάστηκε στην Κρήτη:Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή