8 Οκτ 2011

Μπορεί να υπάρχει ζωή μέσα σε μια μαύρη τρύπα;

Παρά το γεγονός ότι θεωρούνται η πιο καταστρεπτική δύναμη στο  διάστημα και απολύτως μη κατοικήσιμες, το τι συνθήκες ζωής μπορεί να επικρατούν μέσα σε υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες προσπαθεί να διαλευκάνει ένας Ρώσος κοσμολόγος.
Περπατώντας στα άκρα του επιστημονικού χώρου, ο Vyacheslav Dokuchaev έχει υποστηρίξει  μέχρι και ότι εάν όντως είχε αναπτυχθεί κάποια ζωή μέσα στο εσωτερικό του SBH είναι πολύ πιθανό αυτή να έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο εξελιγμένους πολιτισμούς στον γαλαξία.
Οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες είναι στην ουσία τόσο ισχυρές δυνάμεις βαρύτητας που απορροφούν τα πάντα γύρω τους, συμπεριλαμβανομένου και του φωτός, και οτιδήποτε διασχίσει...
τον ορίζοντας της δύσκολα θα το ξαναδεί κάποιος.
Ωστόσο τώρα το Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών της Μόσχας, Dokuchaev, υποστηρίζει ότι υπάρχοντα στοιχεία σε συνδυασμό με νέα έρευνα, φέρνουν στο φως ότι ίσως τελικά υπάρχει κάποια τέτοια δυνατότητα μέσα σε ορισμένους τύπους μαύρων τρυπών.
Μέσα σε μια φορτισμένη, περιστρεφόμενη μαύρη τρύπα, υπάρχουν περιοχές όπου τα φωτόνια μπορούν να επιβιώσουν σε σταθερές περιοδικές τροχιές και ο Dokuchaev, που ειδικεύεται στη μελέτη των τροχιών και τη δυναμική τους, υποστηρίζει σε μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο online περιοδικό του Πανεπιστημίου Cornell, ότι αν υπάρχουν σταθερές τροχιές για τα φωτόνια, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν θα μπορούσε να είναι σταθερές και οι τροχιές για  μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως οι πλανήτες.
Ουσιαστικά, μια μαύρη τρύπα είναι ένα μέρος όπου οι βαρυτικές δυνάμεις είναι τόσο ακραίες ώστε όλα γύρω τους να παρασύρονται μέσα τους – συμπεριλαμβανομένου και του φωτός. Έχουν ένα εξωτερικό σύνορο, γνωστό και ως ορίζοντας γεγονότων, πέρα ​​από το οποίο τίποτα δεν μπορεί να διαφύγει επειδή η ύλη αρχίζει να κινείται με ταχύτητες μεγαλύτερες από το φως. Αλλά η φορτισμένη, περιστρεφόμενη μαύρη τρύπα  – γνωστή ως μαύρη τρύπα Kerr-Newman  – παρουσιάζουν μια απροσδόκητη ιδιότητα. Δεν έχουν μόνο ένα εξωτερικό ορίζοντα γεγονότων, αλλά και ένα εσωτερικό ορίζοντα, που ονομάζεται ορίζοντας Cauchy. Σε αυτό τον ορίζοντα Cauchy, λόγω των σχετικών φυγόκεντρων δυνάμεων, τα σωματίδια επιβραδύνονται προς την ταχύτητα του φωτός, όπως και ότι σ’ αυτόν τον εσωτερικό ορίζοντα της μαύρης τρύπας, θα μπορούσαν να επιβιώσουν πλανήτες διατηρώντας σταθερές τροχιές γύρω από την κεντρική ιδιομορφία του χωροχρόνου.
Η ζωή που θα μπορούσαν να υπάρχουν εκεί θα είναι ένα πολιτισμό κατατάσσεται ως τύπου ΙΙΙ της κλίμακας Kardashev. Υπάρχουν τρία επίπεδα με την κλίμακα με το ένα είναι το χαμηλότερο και τρεις το υψηλότερο. Η ανθρωπότητα συνεχίζει να ψάχνει για την επίτευξη επιπέδου 1 κατάσταση? Κυριαρχία των δικών του πλανήτη.
Ακόμα και αν ένας πλανήτης και, στη συνέχεια, ένας πολιτισμός  επρόκειτο να σχηματιστεί στο εσωτερικό αυτής της μαύρης τρύπας, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να τον ανακαλύψετε, επειδή όλες οι πληροφορίες χάνονται όταν ένα σώμα εισέρχεται μέσα ή βγαίνει από μια μαύρη τρύπα. Αν και υπάρχουν νέες απόψεις ότι οι πληροφορίες από το εσωτερικό των μαύρων τρυπών είναι κωδικοποιημένες με την ακτινοβολία Hawking, που εκπέμπεται από αυτές, η πληροφορία αυτή θα μπορούσε πολύ πιθανόν να είναι κωδικοποιημένη.


Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή