26 Απρ 2011

Σπάνιο Βίντεο από τα υπολογιστικά κέντρα του Google

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii61vm23MHDAJGUZnrrJ-IrB_Ga4UhezQavy_LATqMNk37MAmWvIRMnK6nNNe76bgaOcAHC6iTiIsbVbMFfn8B5RqApTMxlZdu6FWOQmgI6Xs8LDpC1F5ltbhfL5Zzvu1tTAcSeBlBlzg/s320/tromaktiko.jpg
To Google ανάρτησε μια περιήγηση με βίντεο σε ένα από τα υπολογιστικά κέντρα του, τονίζοντας μερικά από τα βήματα που χρειάζονται για να διατηρούνται τα δεδομένα ασφαλή και με αξιοπιστία.
Το Google είχε σφραγισμένα τα χείλη του για τα ...

υπολογιστικά του κέντρα, και ούτε καν αποκαλύπτει πόσα είναι σε λειτουργία.

Γιατί λοιπόν ξαφνικά τόση δημοσιότητα? Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι:

Το πρόσφατο πρόβλημα στην λειτουργία της διαδικτυακής υπηρεσίας του Amazon δημιουργεί νέα ερωτήματα για την αξιοπιστία των υπηρεσιών διαδικτύου, όπως το Google Apps
Επίσης ακτιβιστές της GreenPeace εξέδωσαν μια επιζήμια αναφορά για την αποδοτικότητα των υπολογιστικών κέντρων και την χρήση βρόμικων πηγών ενέργειας όπως ο λιγνίτης. Επιτροπή παραδέχεται πως δεν έχει όλες τις πληροφορίες για να είναι η αναφορά πλήρως ακριβής, αλλά ρίχνει την ευθύνη στους υπεύθυνους των υπολογιστικών κέντρων που δεν μοιράζονται τις πληροφορίες. Η επιτροπή είχε μερικά ιδιαίτερα σκληρά λόγια για το Google που το βαθμολόγησε με F στην διαφάνεια.
Την προηγούμενη εβδομάδα η Microsoft έθεσε ερωτηματικά για το αν το Google Apps ήταν αρκετά ασφαλές για κυβερνητική χρήση. Το Google άργησε να απαντήσει και φάνηκε σαν να ήθελε να κρύψει κάτι.
Στις αρχές του μήνα το Facebook έκανε το Google να φαίνεται ανόητο , δημοσιοποιώντας το δικό του σχέδιο των υψηλών σε αποδοτικότητα υπολογιστικών κέντρων. Η κίνηση του Facebook επίσης στόχευε να υπονομεύσει το πλεονέκτημα των μεγάλων υπολογιστών κέντρων του Google καλώντας την υπόλοιπη βιομηχανία να συνεργαστεί στην βελτίωση της αποδοτικότητας.

Το Google δεν ακολούθησε τον δρόμο του Facebook, αλλά το βίντεο είναι ένα μεγάλο βήμα με δεδομένη την μυστικοπάθεια της εταιρείας μέχρι σήμερα.


ΠΗΓΗ : Περίεργα

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή