6 Απρ 2011

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Ομογενής ανακάλυψε νέο αστεροειδή!

http://www.dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20110406_75761.jpg&width=360&height=240Οι Απόστολος Χρήστου και David Asher, από το Αστεροσκοπείο Armagh, στη Βόρεια Ιρλανδία, ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός αστεροειδή, κοντά στη Γη, ο οποίος "μοιράζεται" την τροχιά του πλανήτη μας, γύρω από τον Ήλιο.
Το εξαιρετικό στη νέα αυτή ανακάλυψη είναι ότι διαγράφει τροχιά, γύρω από τον Ήλιο, στο σχήμα πετάλου αλόγου, η οποία είναι λίγο μικρότερη από την τροχιά της Γης.
Επειδή όμως, κινείται πιο γρήγορα, στο μέλλον θα πλησιάσει αρκετά τη Γη, αυξάνοντας το μέγεθος της τροχιάς του, ενώ η βαρύτητα του πλανήτη μας θα αναγκάσει τον αστεροειδή να απομακρυνθεί αρκετά από τον Ήλιο.
Η ταχύτητα της τροχιάς του αστεροειδή τότε, θα μειωθεί σημαντικά και η Γη θα μπορέσει να τον φτάσει και να τον αναγκάσει πάλι, μέσω της βαρύτητας, να εισέλθει στη μικρότερη τροχιά του.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι η τροχιά στο σχήμα πετάλου αλόγου, είναι εξαιρετικά σπάνια για έναν αστεροειδή.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή