14 Απρ 2011

Η "ΜΥΣΤΙΚΗ" ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

image
image
Σύμφωνα με αποκαλυπτικά έγγραφα της ΜΙ5, "μυστικοί" σαμποτέρ Ναζί, εισέβαλαν στο Long Island, κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου!


"Ενθουσιώδεις" Ναζί, μυστικοί πράκτορες, "γλίστρησαν", στις ΗΠΑ, μέσω του Long Island για να σαμποτάρουν την αμερικανική πολεμική προσπάθεια, όπως αναφέρουν αποχαρακτηρισμένα βρετανικά έγγραφα.
Οι κατάσκοποι ήταν επιφορτισμένοι με την τέλεση «μικρών πράξεων τρομοκρατίας» με «εμπρηστικές βόμβες, σε βαλίτσες, τις οποίες άφησαν στις αποθήκες αποσκευών και στα καταστήματα, που ανήκαν σε Εβραίους", σύμφωνα με την έκθεση.
Οι κατάσκοποι εισέβαλαν στην παραλία κοντά στο Amagansett, στο Χάμπτον, το πρωί της 13ης Ιουνίου του 1942. Ήταν ντυμένοι με γερμανικές στολές και αποβιβάστηκαν από ένα ναζιστικό υποβρύχιο.
Η επιχείρηση ονομάστηκε "Franz Daniel Pastorious", παίρνοντας το όνομά της από ένα Γερμανό έποικο των ΗΠΑ.
Η ομάδα αυτή ήρθε στην ξηρά, στη Φλώριδα, τέσσερις ημέρες αργότερα.
"Δεν είχε προγραμματιστεί με εντυπωσιακό τρόπο", δήλωσε ο Edward Hampshire, ιστορικός στο Εθνικό Αρχείο της Βρετανίας, το οποίο κυκλοφόρησε -εν καιρώ πολέμου- τα έγγραφα.
Η αποστολή τελικά υπονομεύθηκε, από τον αρχηγό της, George John, ο οποίος παραδόθηκε λίγο μετά την άφιξή του, στις ΗΠΑ.
Οι Γερμανοί πράκτορες, πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, είχαν εκπαιδευτεί σε "σχολεία δολιοφθοράς", στη Γερμανία, όπου έμαθαν για τη δημιουργία εκρηκτικών υλών, την κατασκευή χρονομέτρων και τη "μυστική γραφή".
"Η αποστολή των σαμποτέρ ήταν να επιβραδύνει την παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσια που ασχολούνται με την αμερικανική πολεμική προσπάθεια", αναφέρει η έκθεση, που επεξεργάστηκε από τον αξιωματικό της MI5, Victor Rothschild.
"Το σαμποτάζ δεν έπρεπε να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται τυχαίο. Οι σαμποτέρ είπαν ότι πρέπει να αποφεύγουν τη θανάτωση ή τον τραυματισμό ατόμων, καθώς αυτό δεν θα ωφελήσει τη Γερμανία", είπε.
Ήταν, επίσης, επιφορτισμένοι με τη διάδοση αντιπολεμική προπαγάνδα και έπρεπε να επισημάνουν ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν κανένα λόγο να βρίσκονται σε πόλεμο με τη Γερμανία".
Η αποστολή ήταν γεμάτη λάθη και κακό σχεδιασμό, ωστόσο.
Το υποβρύχιο, που μετέφερε τους μυστικούς πράκτορες, στο Long Island, προσάραξε αρκετές φορές.
"Ήταν μόνο λόγω της τεμπελιά ή της ηλιθιότητας της αμερικανικής ακτοφυλακής, που αυτό το υποβρύχιο δεν είχε δεχθεί επίθεση από τις δυνάμεις των ΗΠΑ", έγραψε ο Rothschild.
Ολοι οι πράκτοες, τελικά, συνελήφθησαν, στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα, λίγο καιρό αργότερα. Εκτελέστηκαν μήνες μετά, ενώ ο Dasch και ένας άλλος πράκτορας, απελάθηκαν στη Γερμανία, μετά τον πόλεμο.
http://periergaa.blogspot.com/2011/04/blog-post_5229.html

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή