13 Απρ 2011

Η ΝΑΣΑ αποκάλυψε τα μουσεία που θα φιλοξενούν διαστημόπλοια


Ο επικεφαλής της ΝΑΣΑ, Τσάρλς Μπόλντεν, αποκάλυψε σήμερα σε ποια μουσεία θα φιλοξενηθούν τα αμερικανικά διαστημικά λεωφορεία.

Το Discovery, το παλαιότερο διαστημόπλοιο, που πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση στο τέλος Φεβρουαρίου, θα εκτεθεί στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος στην Ουάσινγκτον.

Το Enterprise, το οποίο δεν πέταξε ποτέ στο διάστημα αλλά έμεινε στην ατμόσφαιρα, θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Θαλάσσης- Αέρος- Διαστήματος στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, το Atlantis, το οποίο θα είναι το τελευταίο διαστημόπλοιο που θα ταξιδεύσει στο διάστημα στο τέλος Ιουνίου, θα εκτεθεί στο συγκρότημα των επισκεπτών του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στην Φλόριντα, ενώ το Endeavour θα βρεθεί στο Κέντρο Επιστήμης Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

Ο κ. Μπόλντεν, ένας πρώην αστροναύτης, πραγματοποίησε την ανακοίνωση κατά την διάρκεια τελετής στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, που βρίσκεται κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή