27 Απρ 2011

Δελτίο Τύπου: Από τους υπερασπιστές του Βωμού των 12 Θεών στο Μοναστηράκι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Από τους υπερασπιστές του Βωμού των 12 Θεών στο Μοναστηράκι)

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε και δημοσίευσε σήμερα 26 Απριλίου 2011, την ακύρωση ανάκλησης προσωρινής διαταγής των.


1) Ελληνικού Δημοσίου (όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών),

2) Υπουργού Πολιτισμού,

3) ΗΣΑΠ Α.Ε.

Σύμφωνα με την οποία αναστελλόταν η κατάχωση του βωμού.

Έτσι παραμένει σε ισχύ η προσωρινή διαταγή από τις 15 Απριλίου 2011 που επέβαλε / διέτασσε τη διακοπή των εργασιών της κατάχωσης του Βωμού και την επανεμφάνιση του όπως ακριβώς ήταν στις 12 Απριλίου 2011, δηλαδή πριν καταχωθεί μερικώς και εσπευσμένα από την κατασκευαστική κοινοπραξία ΗΣΑΠ Α.Ε. / ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - Μοχλός Α.Ε., ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσης. Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου είναι απολύτως συνεπής και σε συνέχεια της απόφασης του δικαστηρίου που ζητάει την αποκάλυψη του Βωμού των 12 Θεών και ελέους και την επαναφορά του στο Φως.

Παράλληλα το δικαστήριο αποδέχεται και δικαιώνει την αυτοτελή πρόσθετη παρέμβαση του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας και του Γεώργιου Ταρναρά (Πεισίστρατου) υπέρ των 15 που κατέθεσαν την αρχική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη μη κατάχωση του Βωμού. Κατ᾽ αυτόν τον τρόπο, απορρίφθηκε για δεύτερη συνεχή φορά η αίτηση ανάκλησης προσωρινής διαταγής, του Ελληνικού Δημοσίου, του Υπουργού Πολιτισμού και του ΗΣΑΠ. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την αποδοχή του δικαστηρίου στην αιτούμενη παράγραφο που ζητά "... Να απορριφθεί η ασκηθείσα ανάκληση ... ως καταχρηστικώς ασκηθείσα, αβάσιμη, μη νόμιμη και μη αληθής...".

Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή μόνο την αίτηση της κατασκευαστικής κοινοπραξίας που επιδιώκει την κατάχωση του Βωμού, δίνοντας έτσι μόνο μια ανάσα γοήτρου στον κατασκευαστικό ᾽᾽γίγαντα᾽᾽. Στην αίτηση αυτή, 25 ακόμα πολίτες (που θα ήταν πολλοί περισότεροι αν το επέτρεπε η Δικαστής) έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των 15 πολιτών. Εξηγούμε:

α) Η χρήση του χώρου που θα γινόταν τα "έργα" κατάχωσης έχει παραχώρηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού στον ΗΣΑΠ. Η αίτηση του ΗΣΑΠ έχει δικαστικώς απορριφθεί.

β) Για να γίνουν τα "έργα" σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του αξιότιμου Υπουργού Πολιτισμού πρέπει να τα επιβλέπει αρχαιολόγος, όμως και η αίτηση του Υπουργού Πολιτισμού έχει ώς άνω απορριφθεί, συνεπώς καθίσταται αμφίβολη η δυνατότητα παρουσίας της αρμόδιας Εφορίας Κλασικών Αρχαιοτήτων.

γ) Η αίτηση συνολικά του Ελληνικού Δημοσίου (όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών) έχει ώς άνω απορριφθεί, άρα και με κανέναν τρόπο η κατασκευαστική κοινοπραξία δε νομιμοποιείται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια πριν από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 2 Αυγούστου 2011.

Οι πολίτες, έχοντας συναίσθηση πολιτισμού και καθήκοντος, δικαιώθηκαν για δεύτερη φορά από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε χρονικό διάστημα μόλις 10 ημερὠν.

Εμείς οι συνειδητοί πολίτες παραμένουμε ενεργοί και περιφρουρούμε τα μνημεία, τις αξίες, τον πολιτισμό και τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης με κάθε νόμιμο ηθικά τρόπο, ενώ επίκειται η κατάθεση αίτησης ακυρώσεως και στο αρμόδιο Συμβούλιο Επικρατείας, έτσι ώστε να καταπέσει και εκεί η πρωτοφανώς ανυπόστατη Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κου Γερουλάνου, η οποία εισάγει ατυχώς δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάμεσα σε απλούς πολίτες και ΔΕΚΟ σε σχέση με τον αυτονόητο σεβασμό των μνημείων και αρχαιοτήτων.

Συνειδητοί Ενεργοί Πολίτες
Νάντυ Παπαμήτσου: npapamitsou@gmail.com, 6948000303 (επικοινωνία)
Πηγή:Πύλη Ιάσωνος
http://kontiloforos.blogspot.com/2011/04/12_27.html

Θα παρακαλούσαμε τα σχόλια σας να είναι σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε άρθρου, και να συνάδουν με το ύφος της σελίδας.. Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απαραιτήτως και δικές μας απόψεις.

Designed By Μαγική Αυλή